Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

SLUTSÅLT

VÄGUS och ungdomskörer

Mahlers storslagna körsymfoni

söndag
2 oktober 2022
kl 18.00
120 kronor 1 tim 20 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus
Övrig information: Numrerad sittplats

VÄGUS och ungdomskörer

Mahlers storslagna körsymfoni

Västra Götalands Ungdomssymfoniker, VÄGUS, behärskar konsten att spela klassiskt på ett sätt som inte lämnar någon utanför. Berömda stycken eller storslagna symfonier – i händerna på VÄGUS framförs allt med den omisskännliga lust och energi som blivit deras speciella kännetecken.

VÄGUS, under ledning av dirigenten Simon Kim Phipps, består av ett 80-tal unga musiker från hela Västra Götaland i åldrarna 13-20 år. Denna gång bjuder de på en musikalisk resa genom Mahlers storslagna körsymfoni tillsammans med flera ungdomskörer. Mahlers andra symfoni kallas för ”Uppståndelsesymfonin” och är ett storslaget mästerverk som skildrar kampen mellan livets och dödens krafter och försöker ge svar på våra eviga frågor. Här ryms lidande och förlust, nostalgi och kärlekslängtan. Den väldiga symfonin, inspirerad av Beethovens nionde, avslutas med en 35 minuter lång final för sångsolister, kör och orkester.

På scenen ser du VÄGUS tillsammans med GöteborgsOperans Ungdomskörer, Härlanda Voces, Göteborgs Gosskör, Gustavi Ungdomskör och medlemmar ur Göteborgs ungdomskör i Mahlers Symfoni nr 2 i c-moll.