Laddar Evenemang
SLUTSÅLT

Virpi Pahkinen Dance Company

Black Rainbow

torsdag
14 oktober 19.00
ORD. PRIS 200 kr Sparbanken Blackbox Onumrerad sittplats 1 tim / Ingen paus ARR: Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige

Virpi Pahkinen Dance Company

Black Rainbow

Virpi Pahkinen har liknats vid ett orakel, en gudinna och en schaman. Hennes dans beskrivs som majestätisk, magisk och mystisk. Vanligtvis uppträder denna globetrotter med världen som hemmascen, den här gången ger hon sig ut på de svenska vägarna och i mars kommer hon till Vara Konserthus.

Virpi Pahkinen är dansmystikern som utan tvekan har skapat sitt eget universum. Hennes verk präglas av en intensiv scennärvaro och kan upplevas som närmast sakralt. Pahkinen har förmågan att uppfattas som både andlig och jordnära på samma gång. Hennes unika rörelsevokabulär har liknats vid såväl ett smidigt kattdjur som en skorpion med gadden redo att hugga. Med sitt skulpturala formspråk och poetiska mantra befäster hon sin position som en av Sveriges mest älskade koreografer – definitivt som den mest kärnfulla och egensinniga.

Black Rainbow – nytt verk av Pahkinen

Precis som Pahkinens tidigare verk utlovar Black Rainbow mysticism och rituell precision. På en scen inramad av mobila tygskulpturer gestaltar fem dansare, däribland Virpi själv, en resa in i kroppen – vackert drabbande med Pahkinens omisskännliga rörelsespråk.

De dansare som delar scen med Virpi kommer från en mängd olika discipliner och erfarenheter; en hisnande snabb locking-mästare möter en ballerina på tåspets och en yogi beskriver en barfotameditation i luften. I samspel med Jonas Sjöbloms hypnotiska musik blir Black Rainbow både konkret och gåtfull.

Black Rainbow är en inre resa. En ciceron, som väljer omvägen och tillåter dansresenären att bli fri. Black Rainbow är en väg ut för den som stirrat sig blind på googlemaps.

Medverkande

Dansare: Virpi Pahkinen, Pontus Sundset Granat, Sofia Sangregorio, Victor Persson, Sakari Romero Tuurala/Emmi Pennanen (alternerar)
Koreografi: Virpi Pahkinen
Ljusdesign: Tobias Hallgren (Lumination of Sweden)
Kompositör: Jonas Sjöblom
Kostym: Virpi Pahkinen
Producent: Gita Mallik
Foto: José Figueroa

 

Föreställningen har flyttats från 16 mars 2021 

Har du frågor om biljetter? Kontakta biljettkassan på tel. 0512-315 00