Laddar Evenemang

Waiting for Happy Days

En komisk, överdriven, surrealistisk, lekfull och känslosam resa (fr. 6 år)

lördag
2 december 2023
kl 13.00
105 1 tim / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus

Waiting for Happy Days

En komisk, överdriven, surrealistisk, lekfull och känslosam resa (fr. 6 år)

Gapskratt, dramatik och fjärilar i magen på årets sista familjelördag! Föreställningen Waiting for Happy Days bjuder publiken på en komisk, överdriven, surrealistisk, lekfull och känslosam resa. Huset fylls med julstämning för hela familjen och clownerna gör sig redo för att bjuda på en riktig skrattfest.   

Med clownens drastiska logik blottläggs vardagens surrealism och människans längtan efter lycka. Språket är clownens känslor och nonsens-språk på tvärs med alla språkliga och kulturella barriärer. Varför tänker man att clownen bara tillhör barnen? Alla är vi fortfarande barn inombords och kanske är det den vuxna publiken som verkligen behöver den? 

Inspirerat av Samuel Becketts absurda I väntan på Godot och August Strindbergs knasiga vandringsdrama Stora Landsvägen 

Baserat på föreställningens längd och innehåll rekommenderas föreställningen för alla från 6 år och uppåt, gammal som ung.  

Världen behöver clownen och clownen behöver världen 

Teatergruppen CLOWNfrekvenser uppstod 2010 ur ett behov av att undersöka clownens möjligheter att beröra och väcka liv och livslust hos en bred publik. Gruppen skapades av Johannes Fuchs, Kristin Rode och Johann Nordqvist. Tillsammans startades ett undersökande arbete kring clownens olika möjligheter. Föreställningen Waiting for Happy Days är sprunget ur det letandet. 

Medverkande  

Clowner – Johannes Fuchs, Kristin Rode 

Johannes Fuchs och Kristin Rode som är clownerna i föreställningen har lång erfarenhet av sceniskt arbete, främst fysisk komisk teater och clowneri. Johann Nordqvist som också är en del av CLOWNfrekvenser har varit verksam inom konst och kultursektor sedan början på 80-talet. 

På 90-talet turnerade Johannes Fuchs på cirkus, teatrar och festivaler i Tyskland. Samtidigt skapade Kristin Rode med kollegor i Teater Kolibri många olika föreställningar – för barn och för vuxna, på egen scen och utomhus och med turnéer i Sverige och i Europa. Sedan 2005 är Johannes Fuchs och Kristin Rode kollegor på Clownkliniken i Göteborg, som clowner på sjukhus och i demensvården. 

Konstnärligt team  

Regissör, scencoach – Hélène Gustin (Colette Gomette) 
Bollplank och inspiratör– Johann Nordqvist 
Konstnärlig idé – Johannes Fuchs, Kristin Rode och Johann Nordqvist 
Kostym – Nonno Nordqvist 
Ljusdesign/teknik – Johann Nordqvist 
Scenografi – Johannes Fuchs 
Musik/ljuddesign – Mats Nordlund 
Illustration/grafisk design: Martha Sanchez 
Producent – Possibilitas 

Om Familjelördag  

Ta med både barn och barnbarn, nära och kära till Familjelördag. I rampljuset står alltid fantasieggande föreställningar med barnens favoriter. Runt om i huset anordnar vi lekfulla aktiviteter där du kan ha barnsligt roligt tillsammans med hela familjen.  

Våra Familjelördagar sponsras av Länsförsäkringar Skaraborg. 

Mat och dryck

Familjelunch

En mumsig mat för stora och små magar. Maten ackompanjeras av en svängig sallad. Ingen förbokning behövs - maten köps på plats.