Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Yeah! Yeah! Yeah!

Från "Yesterday" till "Tomorrow Never Knows"

torsdag
3 november 2022
kl 19.00
415 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Yeah! Yeah! Yeah!

Från "Yesterday" till "Tomorrow Never Knows"

I föreställningen Yeah! Yeah! Yeah! går Pepperland i The Beatles fotspår – från de tidiga åren på The Cavern Club i Liverpool till den sista spelningen på taket till Apple Records kontor i London.

Pepperland är bandet från Göteborg som av The Beatles producent – George Martin – utsetts till världens bästa Beatlestolkare. Pepperland har tagit Beatlesvärlden med storm och har sedan början av 1990-talet gästat den årliga Beatlesfestivalen i Liverpool och andra minneskonserter. Utmärkande är att de alltid är trogna originalutgivningarna, det ska helt enkelt låta som på skivorna. I föreställningen Yeah! Yeah! Yeah! tar musikerna med oss på en resa genom pophistoriens största framgångssaga till en spännande brytningstid för ungdomskulturen.

Pepperland består av Micke Isacson, Benny Karlsson, Mathias "Gian" Kündig, Stephen Sahlin och Per Umaerus. Den här gången förstärks bandet av Stefan Sporsén, känd bland annat från Augustifamiljen och som musikalisk vapendragare till Håkan Hellström. Dessutom medverkar bandets sjungande gäst, artisten och skådespelerskan Åsa Gustafsson. Med sin humor, skärpa och sin alldeles unika röst tar hon plats på scen som den sjunde Beatlen.

Paul, George, John och Ringo skrev musikhistoria med sina banbrytande kompositioner och snickrade ihop runt 300 mästerverk under åren 1960-1970. The Beatles musik kommer för alltid att älskas. I Yeah! Yeah! Yeah! får 60-talsgenerationen drömma sig tillbaka och de yngre uppleva storheten i den musik som en gång skapades av genierna från Liverpool.

Produktion GÖTEBORG STADSTEATER
Manus ENSEMBLE OCH SISELA LINDBLOM UNDER LEDNING AV PER UMAERUS
Idéspruta och regihjälp ROBERT W LJUNG
Musiker MICKE ISACSON, BENNY KARLSSON, MATHIAS "GIAN" KÜNDIG, STEPHEN SAHLIN, STEFAN SPORSÉN, PER UMAERUS
Sjungande gäst ÅSA GUSTAFSSON
Kostymdesign HÉLÈNE OTTERBECK
Musik THE BEATLES