Välkommen till Inspirationsdagen 25 november

Lyssna till inspirerande föreläsare – Måns Möller, Sofia Rasmussen och Ari Riabacke.  Ta del av intressanta panelsamtal och mingla med kollegor från slätten.

En heldag med positiva tongångar och nära möten!  

Tillsammans med Sparbanken Skaraborg slår vi på Vara Konserthus nu på stora trumman och bjuder in till en dag med fokus på att nå sina mål och att leda sig själv och andra. 

Inspirationsdagen vill sätta tonen för tiden efter pandemin. Vad har vi lärt oss och hur hämtar vi hem kraften efter turbulenta tider där mycket har gått i moll?

Under dagen får du lyssna till inspirerande föreläsare, ta del av intressanta panelsamtal och får möjlighet att mingla med kollegor och knyta nya kontakter. Givetvis ackompanjeras allt av riktigt god och närproducerad mat från konserthusets restaurang.

Vem är dagen för?

Dagen riktar sig till dig som är yrkesverksam och befinner dig i någon form av ledande position och vill finslipa företagskulturen men också till dig som vill utveckla din självkännedom och motivation.

Program 25 november

09.00                 Mingelfrukost
09.30                 Sofia Rasmussen: Konsten att leda sig själv i turbulenta tider
10.30                  Fikapaus
11.00                   Ari Riabacke: Framtidens organisation & ledarskap
12.00                  Panelsamtal
12.30                  Lunch
13.45                  Måns Möller: Att nå sina mål
15.00                  Slut

Plats: Sparbanken Blackbox på Vara Konserthus.

Program 25 november

09.00 Mingelfrukost

09.30 Sofia Rasmussen:
Konsten att leda sig själv i turbulenta tider

10.30 Fikapaus

11.00 Ari Riabacke:
Framtidens organisation & ledarskap

12.00 Panelsamtal

12.30 Lunch

13.45 Måns Möller:
Att nå sina mål

15.00 Slut

Plats: Sparbanken Blackbox på Vara Konserthus.

Vad kostar dagen?

Priset är 350 kr inkl. moms per person. Mingelfrukost, fika och lunch ingår i priset.

Föreläsare under Inspirationsdagen på Vara Konserthus:

Konsten att leda sig själv i turbulenta tider

Föreläsare: Sofia Rasmussen

VD, Omvärlds- och trendanalytiker och författare

I sin föreläsning delar Sofia med sig av konkreta verktyg för att finputsa sitt självledarskap. Hur kan vi ta vara på möjligheterna som finns idag, fördjupa vår självkännedom och bättre coacha andra i självledarskap? Sofia Rasmussen axlar även rollen som moderator under dagen.

Sofia har under 16 år arbetat med att analysera de stora trenderna som formar arbetslivet. Under 2020-21  har hon genomfört två omfattande undersökningar som kartlägger medarbetares och ledares syn på arbetslivet, distansarbetet och konsten att leda sig själv.

 

Framtidens organisation & ledarskap

Föreläsare: Ari Riabacke

Fembarnsfar, Fil. Dr. i Beslutsfattande (med inriktning på risk- och beslutsanalys), civilekonom och Ek. Mag. i Organisation & Ledarskap. 

I tider av enormt snabba förändringar, digitalisering och oceaner av information har det aldrig varit viktigare än nu att förstå hur människan fungerar och vad som driver oss. Hur leder vi oss själva och andra i tider av förändring? Hur ska vi få grupper och team att prestera på topp? Hur lyckas vi med kommunikation och vad måste vi känna till för att våga finna nya vägar när de gamla sätten inte längre fungerar?

Ari har en bakgrund från såväl ledande befattning på börsnoterat management- och IT-konsultbolag som mentor åt chefer och ledningsgrupper och som forskare.

Måns Möller pekar in i kameran

Att nå sina mål

Föreläsare: Måns Möller

Komiker, programledare

I föreläsningen beskriver Måns, baserat på vetenskap, hur man med rätt motivation kan nå mycket längre än vad man tror är möjligt. Vad har vi för mål med det vi gör och vilka förberedelser krävs för att nå dit? Oavsett ämne så inspirerar komikern och programledaren sin publik och lockar till skratt och eftertanke.

När Måns son Viggo diagnosticerades med autistiskt syndrom föll hans värld ihop. Detta blev en vändpunkt i livet som han beskrev i sin föreställning “Jävla Pajas – det här skojar du inte bort”. Nu fortsätter Måns sitt arbete för barn med neuropsykiatriska funktionshinder i hans insamlingsstiftelse Viggo Foundation och detta beskrivs med både värme och humor men väcker också frågor.

Inspirationsdagen arrangeras av Vara Konserthus med stöd av Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg.