Ta-da! Snart dags för invigning av Sparbanken Blackbox.

I november slår vi på stora trumman och inviger vår nya scen – Sparbanken Blackbox.

3 NOVEMBER KL 15.30

Invigning av hela Kvarteret Sprinten

Den nybyggda blackboxen är en del av Kvarteret Sprinten – framtidens mötesplats för bildning och kultur i Vara. Den 3 november blir det en sprakande utomhusinvigning för hela kvarteret inklusive gymnasiefriskolan Academy of Music and Business, tillbyggnad av Lagmansgymnasiet, Vara Badhus och givetvis Sparbanken Blackbox.

På utomhusscenen utanför konserthuset får vi bland annat se den hyllande sångerskan Sarah Klang och Cirkus Nikolajeff.

Efter utomhusinvigningen är ni varmt välkomna in på en liten rundtur i de nya och ombyggda lokalerna i hela kvarteret. Med andra ord ett perfekt tillfälle att kolla in Sparbanken Blackbox! 

Vad kostar det? Alldeles gratis!

Arrangeras av Vara Kommun i samarbete med Vara Konserthus, Lagmansgymnasiet, Vara badhus och Academy of Music and Business.

8 NOVEMBER

Invigningsgala i Sparbanken Blackbox

Strålkastarna tänds, dörrarna öppnas. Varmt välkommen att ta plats när vi slår på stora trumman och inviger vår nya scen – Sparbanken Blackbox!

Akrobatik, lyrik och komik möter jazz, pop och opera i en invigningsgala med stark scennärvaro. Du får ett smakprov på allt blackboxen kan rymma. Världsartister, folkkära namn och nya bekantskaper möts i en kreativ kollision.

9 NOVEMBER

Premiärkonsert med Timbuktu & Damn!

Gala i all ära, men nu kör vi en rejäl premiärkonsert på konserthusets nya scen – Sparbanken Blackbox. Det blir svängigt, nära, svettigt och fest. Helt enkelt bästa sättet att uppleva en av Sveriges bästa liveakter – Timbuktu och Damn! It’s showtime!