8 juni, 2021

Biljettsläpp! Höstens teater på Vara Konserthus

Idag släpps biljetterna till höstens teaterföreställningar på Vara Konserthus! På repertoaren står en den nyskrivna eurodancemusikalen ”Eufori” med Hampus Nessvold i huvudrollen, Helena af Sandeberg i dramakomedin ”Ex”, komikern Özz Nûjen spelar Jesus i ”Laika” och i dramat ”Mammorna” möter vi mammor som har förlorat sina barn i skjutningar.

Eufori är en nyskriven musikal med nykomponerad musik av artisterna Rebecca & Fiona och med skådespelaren och komikern Hampus Nessvold i huvudrollen. Till tonerna av en 90-talsinfluerad musikvärld som spänner från europop och eurodance till techno och trance dansar och sjunger en kärlekssaga fram – mitt i internets födelse och ekonomisk eufori. Föreställningen kommer till Vara Konserthus den 25 oktober.

Hampus Nessvold i lilablått discoljus

Hampus Nessvold i “Eufori”. Foto: Rikard Lilja

Lo Kauppi, Chatarina Larsson , Maria Salah och Gloria Tapia i “Mammona” Foto: Knotan

En månad senare, den 25 november, får publiken ta del av det brännande aktuella dramat Mammorna om mammor som har förlorat sina barn i skjutningar. Och om kärleken, den ständigt närvarande, och för evigt levande. Fritt efter Alexandra Pascalidous hyllad bok med samma namn.

Helena af Sandeberg spelar huvudrollen i Ex som kommer till Vara Konserthus den 6 december. Föreställningen är en psykologisk dramakomedi om den till synes perfekta familjen. ”Ex” är specialskriven för Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och teaterregissören Marius von Mayenburg. Han anses vara en av Europas mest intressanta dramatiker och hans pjäser har översatts till mer än 30 språk.

Özz Nûjen sitter på en metalltrapa omgiven av vit rök

Özz Nûjen spelar Jesus i “Laika”. Foto: Sören Vilks

Özz Nûjen har besökt Vara Konserthus många gånger, denna gång spelar han Jesus i Laika – i en smart, varm och rolig föreställning. Föreställningen kommer till Vara den 9 december. Handlingen kretsar kring att Jesus återvänder till jorden, men han är inte här för att frälsa oss, utan för att observera oss. Och för att dricka riktigt bra gin. Generöst och poetiskt predikar han med både allvar och humor om samhällets brister.

Förutom de föreställningar som har biljettsläpp idag så blir det även premiär för skådespelaren Robert Fux föreställning Dragshow i november.

– Jag ser så mycket fram emot höstens teaterföreställningar! Höstens repertoar bjuder på såväl högaktuell tematik, stora namn på scen och inte minst en storslagen urpremiär på konserthuset i form av Dragshow av och med vår husartist Robert Fux. Det känns som en riktig rivstart för teaterprogrammet efter pandemin, berättar Ida Jarlgren som är producent och jobbar med att boka in för teaterföreställningar på Vara Konserthus.

Teaterföreställningarna på Vara Konserthus arrangeras i samarbete med Vara Riksteaterförening.

Eufori – En eurodancemusikal med Hampus Nessvold
25 oktober kl 19.00
Läs mer om Eufori

Dragshow – av och med Robert Fux
13 november kl 19.00
Läs mer om Dragshow

Mammorna ­– Teaterföreställning baserad på Alexandra Pascalidous bok
25 november 19.00
Läs mer om Mammorna

Ex – Helena af Sandeberg i en psykologisk dramakomedi
6 december 19.00
Läs mer om Ex

Laika – Özz Nûjen i en smart, varm och rolig teaterföreställning
9 december 19.00
Läs mer om Laika