10 juni, 2022

Bubbel, brie och barock på Vaner Atelier

26 augusti tar vi musiken ut ur huset och flyttar in i Vaner Ateliers lokaler i Lidköping för en kväll. Kom och upplev klassisk musik av kammarorkestern Odd Size och njut av bubbel och goda ostar. Allt i en industrilokal fylld av vintagemöbler och historia.

Konserten arrangeras som ett sätt utveckla upplevelsen av klassisk kammarmusik. Vad händer när musiken lämnar konsertlokalerna och framförs i en ny miljö – för öron som vanligtvis kanske inte lika självklart skulle hittat den? Publiken kommer att bjudas på ett glas bubbel och har möjlighet att köpa andra drycker och ost på plats.

– Vi kallar evenemanget för ”Bubbel, brie och barock”. Det är ett sätt att få fler att upptäcka att barockmusik inte är svår att ta till sig. Att få uppleva musiken i en annan miljö kan vara ett första steg att upptäcka något nytt, säger Ann Kjellson, producent.

Bubbel, brie och barock

För musiken under kvällen står Göteborgsbaserade Odd Size som framför 1600-talsmusik i ny tappning. I musiken möts barockinstrument och elektroniska inslag i en spännande mix som doftar av både jazz, barock- och folkmusik.

– Odd Size är fantastiska! Inte minst när det kommer till improvisation. De är väldigt roliga att uppleva live och kommer verkligen att utnyttja den fina lokalen i sitt framträdande, säger Ann.

 

En lokal av historia

Grundaren och VD:n Jonas Eriksson sådde fröet till Vaner Atelier för över tio år sedan då han drev butiken Vänerblommor i Mariestad, en butik som numer har sin bas i Lidköping. Genom inköpsresor runtom i världen fylls den 1300 kvadratmeter stora industrilokalen med antika möbler och unika inredningsdetaljer. Vissa föremål är lika gamla som musiken som framförs under kvällen. För en kväll blir lokalen scenrum för klassisk musik med en twist.

– Vi hoppas att lokalen fylls med lyckliga människor som upptäckt något nytt, hälsar Jonas.

ENSEMBLEN:

Odd Size har sina rötter i Göteborg och operasällskapet ”Utomjordiska”. Deras vision är att presentera ett perspektiv på klassisk musik som är kreativt och med mycket improvisation, och som utmanar gängse uppfattningar vad klassisk musik är. Ibland med inspiration av jazz och folkmusik, men i botten barockmusik.

Per Buhre – sång, violin, viola

Fredrik Bock – luta

Johannes Lundberg – kontrabas

Harald Svensson – keyboards

Michaela Antalová – slagverk

LOKALEN:

Vaner Atelier ligger på Roddaregatan 1 i Lidköping. Här finns varsamt handplockade vintagemöbler och unika inredningsdetaljer från Europas alla hörn till försäljning.

Ta mig till evenemanget!