5 april, 2023

Dansföreställning om föräldraskap och kroppens begränsningar

I dansföreställningen På tunn is, ur nödvändighet väcks frågor kring normer och föräldraskap och vad som händer när kroppen inte orkar det som hjärtat vill. På scen ser du tre kvinnor som fått förhålla sig till just det. Föreställningen ges av produktionshuset SmartSe 3 maj.   

Dansaren och koreografen Anna Emilsson har tillsammans med kompositören Xenia Kriisin skapat en föreställning som genom dans, musik, text och film hyllar det vackra och komplexa i våra relationer till barnet.  När tröttheten i en funktionsvariation, kronisk eller livshotande sjukdom tar över – hur möjliggörs ett jämlikt föräldraskap då? 

– Det vi berör är igenkänningsbart för många föräldrar men skärpan i verkligheten kan bli hårdare om isen för vad vi klarar av är mer bräcklig, säger Anna Emilsson.  

Föreställningen väcker tankar kring just kroppen och föräldraskapet. Det som kunde ha varit skevt eller ett hinder blir här något enastående vackert i form av respekt och empati. 

Kvällen börjar med visning av en konstfilm av Donovan von Martens och Anna Emilsson som knyter an till föreställningens tematik. Filmen är 30 minuter – direkt följd av föreställningen. 

På Vara Konserthus arbetar vi med att utveckla och stimulera dansen i regionen. Vi är glada över att tillgängliggöra dans som scenkonst och möjliggöra för barn och unga att själva dansa på vårt återkommande läger Rytma. Detta är en viktig del av vårt uppdrag och något vi är mycket stolta över. 

Ta mig till evenemanget!