31 augusti, 2022

Hallå där Shirley!

Shirley Clamp är högaktuell med sin Sverigeturné – Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt. Den 23 september är det turnépremiär på Vara Konserthus.  Rampljus ställde tre frågor till Shirley!

Din turnépremiär äger rum på Vara Konserthus, vad har du för förväntningar på kvällen?
Förväntningarna är höga eftersom jag har längtat så otroligt mycket efter att få komma ut och möta publiken igen. På grund av pandemin har jag fått vänta och längta till att åka ut med den här föreställningen. Jag hoppas och tror att premiärföreställningen i Vara ska sprida mycket glädje, skratt och musik. 

Vad kommer publiken få uppleva när du intar scenen den 23 september?
En kväll fylld med musik, skratt och en stor dos igenkänningsfaktor! Jag vill visa att det är okej att skratta åt små ”eländena” i livet. Jag lyfter också fram allvarliga saker men det är i första hand en humorföreställning. Det är också en viss ironi i det här med titeln på föreställningen – Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt. Jag blev lite stressad när några av mina kollegor skulle ha jubileumsshower till höger och vänster och jag plötsligt var i samma ålder och tänkte: ”När firar man ett jubileum som artist?!”. Jag fick reda på att man räknar ifrån när man slog igenom som artist och då tänkte jag ”Ska jag verkligen behöva vänta i tre år för att få göra den här föreställningen som jag alltid velat göra?!”. ”Nej, nu kör jag!”

Har du något speciellt minne från tidigare besök på Vara Konserthus? 
Jag har många fina minnen från Vara Konserthus. Ett är från en julkonsert jag gjorde tillsammans med Sonja Aldén och Sanna Nielsen. Salongen var fullsatt och vi fick ett fantastiskt varmt mottagande av publiken, så det är väldigt roligt att min turnépremiär blir just i Vara.

Shirley Clamp

Läs mer om hennes kommande föreställning 23/9 här!