18 augusti, 2022

Upplev blå toner, slagverk och drama på Vara Konserthus i höst!

Kom nära stjärnorna

Under hösten kommer folkkära och ständigt aktuella artister så som Moonica Mac, Thomas Stenström, Newkid och Sanna Nielsen kommer under hösten till Vara. Dessutom blir det turnépremiär med Shirley Clamp.

– Det är en bra mix av pop, humor, gospel, rock, musikal till hösten. Dessutom kan vi nu äntligen, förhoppningsvis, få köra fullt ös en hel säsong vilket vi inte gjort på väldigt länge på grund av pandemin, säger Louise Larsson Skoog, producent på Vara Konserthus.

Under hösten återvänder också flera populära akter, bland annat Sveriges rockabillydrottning Eva Eastwood som intar scenen med sin 50-talsmusik. Det blir även en hyllningskonsert till The Beatles när internationellt erkända tributebandet Pepperland gästar huset. I slutet av säsongen kommer Tensta Gospel Choir och sjunger soul och gospel.

Klassiska tongångar

För den klassiskt intresserade musikälskaren finns bland annat en konsert med Göteborgs Symfonikerna och en fyrhänt improvisationsrik konsert vid namn Två flyglar, med David Huang och Carl Bagge. 

En annan höjdpunkt under hösten blir när en av världens främsta soloslagverkare, Polarpristagaren Evelyn Glennie, kommer med Kvinnoorkestern för att ge en exklusiv konsert som blir det enda uppträdandet i Sverige.

– Evelyn Glennie gör bara en konsert i Sverige och den blir i Vara. Så det blir verkligen ett exklusivt besök av en internationell världsstjärna, berättar Louise.

Skoj för stora och små

För vår yngre publik återkommer självklart Familjelördagarna även i höst. Bland annat kommer småbarnsföreställningen Flodhästen och andra hästar och så blir det allsång för hela familjen med bandet LongKalsong. I december får dessutom konserthuset fint besök från Frankrike när Les Rois Vagabonds kommer och ger föreställningen Concerto for two clowns med musik, akrobatik och clowneri.

Nära till julen

Vill du komma i julstämning finns det ett stort gäng av härliga julkonserter att se framemot. Bland annat kommer Isaac and The Soul Company, Malena Ernman och Celtic Christmas. Även Samuel Ljungbladh, The Mamas och Bohulän Big Band bjuder tillsammans in till en föreställning i julens tecken.

 

Se hela repertoaren här!