29 april, 2021

Idag släpps biljetterna till höstens dansföreställningar

Dansen tar plats på Vara Konserthus scen i höst. Idag kl 10.00 släpper vi biljetterna till höstens dansföreställningar!

Först ut är dansföreställningen Hope Hunt And The Ascension Into Lazarus den 7 september. Koreografen Oona Doherty släpper in de själar vi sällan ser på dansscenen. Här porträtteras Belfasts unga män, deras våld, deras sårbarhet, deras utbrott av ilska och deras känsla av tristess av dansaren Sandrine ”Mufasa” Lescourant.

En dansare står framför en vandaliserad bil på en gata

Oona Dohertys föreställning ”Hope Hunt And The Ascension Into Lazarus”

Den 23 september besöker Cie Massala konserthuset med föreställningen Oüm. När Cie Massala och deras föreställning NÄSS besökte Vara Konserthus hösten 2019, lyckades deras akrobatiska danssteg och oupphörliga rytmer trollbinda den hänryckta publiken. Nu är det dags igen, denna gång med föreställningen Oüm – en glädjefylld tribut till livet. Egensinnigt och nyfiket kombinerar den virtuosa koreografen Fouad Boussouf kraften i hiphop med rytmer från nordvästra Afrika. Hans verk är en fusion av dansstilar som alla samlas under ett tak av marockanska rytmer och arabiska influenser.

Cristina Caprioli presenterar två danssolon den 23 november – Ett hårlöst solo och Omkretz22. Känd för sina intellektuella och ofta politiskt skruvade produktioner räknas Cristina Caprioli till en av våra främsta svenska koreografer. Med över 40 år i dansens tjänst intar hon åter scenen som dansare i ett unikt (hårlöst) solo. Detta solo och solot Omkretz22 som Caprioli koreograferat med dansaren Madeleine Lindh kommer publiken kunna ta del av den 23 november i Sparbanken Blackbox.

Sex dansare dansar framför en beige bakgrund

Franska danskompaniet Cie Massala.

Dansaren Cristina Caprioli sträcker ut en arm

Koreografen och dansaren Cristina Caprioli presenterar två solon den 23 november.

Förutom ovanstående föreställningar så kan publiken även uppleva Virpi Pakhinens Black Rainbow 14 oktober och föreställningen Yebo Yes 17 november. Dessa föreställningar har flyttats från våren till nya datum hösten 2021.

– Vi planerar att öppna till hösten för en större publik än 8 personer, i dagsläget vet vi inte med säkerhet vad publiksiffran kommer att landa på – men vi är flexibla och kommer att anpassa verksamheten efter de restriktioner som gäller då, säger Sara Törn, produktionschef på Vara Konserthus.

Samtliga dansföreställningar i höst arrangeras i samarbete med Dansnät Sverige och med stöd av Kulturrådet.

Höstens dansföreställningar

Oona Doherty – Hope Hunt And The Ascension Into Lazarus
7 september kl. 19.00
Boka biljetter 

Cie Massala – Oüm
23 september kl. 19.00
Boka biljetter

Virpi Pakhinen Dance Company – Black Rainbow
14 oktober kl. 19.00
Boka biljetter

Yebo Yes! – Afia dansar pantsula – snabba fötter som uppror mot apartheid
17 november kl. 19.00
Boka biljetter

Cristina Caprioli – Ett hårlöst solo/Omkretz22
23 november kl. 19.00
Boka biljetter