14 oktober, 2022

”In your head” är här!

Premiären är avklarad men än finns chansen att uppleva multiverket

Scenkonstkompaniet Art of Spectra med Peter Svenzon och Ulriqa Fernqvist i spetsen har under sin tid som Artist in Residence skapat ett verk som är specialgjort för Sparbanken Blackbox. Verket innehåller musik, dans, projektioner, körer och skådespelare. Bland annat. De medverkande är dels internationella artister men även lokala artister från Västra Götaland. Unga och gamla, amatörer och professionella. Kammarmusik och syjunta. Allt samlas i ”In your head”. Vad får besökaren egentligen vara med om?

– Det är lite hemligt och vi vill inte avslöja för mycket, men vi kallar det ett multiverk, sa koreografen Peter Svenzon inför premiären till Nya Lidköpings-tidningen och fortsatte:

– Publiken guidas och får förflytta sig runt i rummet och titta ur olika perspektiv. Det är väl lite mellan dröm och fantasi, hur var och en tolkar vissa saker, och det visuella hjälper till. Det är upp till den som tittar att bestämma vad det betyder efter vars och ens preferenser.

Kliv in i en värld

Du som besökare tas med in i glappet mellan dröm och verklighet. Med 45 performers blandas klassisk musik, jazz, skådespel, elektronisk pop och körsång med modern dans och visuals. Vad händer när du öppnar dina sinnen för att uppleva ett drömlandskap? Vilken fantasivärld skapas i ditt huvud?

– Det är en omtumlande upplevelse att kliva in verket och Blackboxen kommer verkligen till sin fulla rätt. Jag rekommenderar alla som är intresserade av scenkonst att ta chansen att se något utöver det vanliga, säger Sara Törn, produktionschef.

Om Artist in residence

Residensverksamheten på Vara Konserthus är ett viktigt och hedersamt uppdrag vi fått från Västra Götalandsregionen. Det är en del av vår verksamhet som vi stolt vill lyfta fram, för genom den är vi med och skapar premiärnerver, rungande applåder och stående ovationer över hela Sverige. Detta är ett sätt för Vara Konserthus att skapa konstnärlig utveckling och ny scenkonst samtidigt som publiken får chans att lära känna en artist lite närmare.

Foton: Robert Jadenfelt

Biljetter:

14 oktober 2022 kl 19.00 >

15 oktober 2022 kl 16.00 >

15 oktober 2022 kl 18.00 >

16 oktober 2022 kl 16.00 >

16 oktober 2022 kl 18.00 >