16 mars, 2022

Isaac Kuritzén – finansmannen som blev artist

Han har energi som ett mindre kärnkraftverk och en röst som kan flytta berg. Isaac Kuritzén och hans band Isaac And The Soul Company har på några år blivit ett självklart namn på de svenska scenerna och beskrivs som Sveriges bästa liveband.

– Vi gör något som folk vill se. Och vi har verkligen tänkt på det när det gäller låtval, kläder, instrument och hur vi rör oss på scenen. Målet är att det ska bli den bästa liveupplevelsen, berättar Isaac. 

Men att frontmannen Isaac skulle stå på scen har inte varit någon självklarhet. Han har tidigare jobbat som entreprenör och VD inom både eventbranschen och finansvärlden. 

– För mig var musiken länge en hobby, jag gjorde det som förväntades av mig. Jag studerade, fick ett bra jobb. Men när jag fick barn satte det perspektiv på livet och jag kände jag att jag inte längre ville göra det som förväntades av mig, jag ville stå på scen. 

Så han lämnade jobbet som VD inom finansbranschen för att bli rockstjärna på heltid. Och erfarenheterna han fått från att driva företag och skapa upplevelser inom eventbranschen tog han med sig in i satsningen på bandet. 

– Vårt band har alltid byggt på en total musikalisk urladdning. Att ge så mycket energi till publiken att de för en sekund glömmer allt annat och går hem upprymda med en euforisk känsla i hela kroppen.

“Det bästa jag vet är att förmedla glädje, närvaro och energi! Det är min grej och genomsyrar allt jag gör”

Isaac & The Soul Company på scenen

Isaac And The Soul Company ger allt på scenen. Foto: Pressbild

De senaste åren har Isaac And The Soul Company varit husband på Kristallengalan och setts i flera olika tv-sammanhang så som Nyhetsmorgon, Victoriadagen, Lotta på Liseberg och Så ska det låta. Nu satsar de stort på att ge Sverige mer soul, dans och party. Bland annat har de bokat Globen och satsar på att skapa en så ösig stämning att inte ens dörrvakterna kan stå still. 

I december 2019 ställde de sig på scenen i Vara Konserthus för första gången och öste så mycket att scenen i blackboxen flyttade på sig. Bokstavligt talat. 

– Blackboxen var en av de bästa konsertlokaler vi uppträtt i och publiken i Vara var grym. Det blev en fantastisk stämning, berättar Isaac. 

Om du känner att det var tråkigt att du missade när Isaac And The Soul Company fick Sparbanken Blackbox att gunga så har du snart en chans till. Den 1 april står de åter på scenen i Vara.

– Nu när pandemin är genomliden så kommer vi komma tillbaka till Vara starkare än någonsin! Och oj vad vi ser fram emot det!

Boka biljetter till konserten >