25 augusti, 2023

Rickard Söderberg och Johanna Beijbom festivalens konferencierer

Operasångaren Rickard Söderberg och sångerskan Johanna Beijbom har båda stått på scenen i Vara flera gånger. När konserthuset firar 20 år med en jubileumsfestival 5-8 oktober tar de sin an rollerna som konferencierer.

– Johanna och Rickard kommer att fungera som festivalens maskotar, de kommer att finnas i mellanrummen mellan programpunkterna guida publiken in i scenkonstupplevelserna, berättar Malin Sjölin Lorentzson som är projektledare för jubileumsfestivalen.

Båda kommer även att dyka upp med lite extranummer och överraskningar utöver de ordinarie programpunkterna i festivalen. Det kommer inte gå att köpa biljett till det som konferenciererna gör på scenen, utan det är något som man får som bonus när man köpt biljett till någon av de andra programpunkterna.

– Vi är så glada att vi kommer att ha två otroliga scenpersonligheter som konferencierer under festivalen, så mitt tips till dig som köpt biljett är att komma i tid innan konserten och ta tillvara på festivalstämningen i huset, hälsar Malin.

Rickard Söderberg

Rickard Söderberg är en av våra mest folkkära operasångare. De senaste åren har han medverkat i ett flertal uppsättningar på Malmö Opera, varit på turné med Riksteatern och fått kända personer att uppleva opera för första gången i SVT:s “Hjälp! Jag ska gå på opera”. Söderberg är idag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang samhällsdebatten. Rickard Söderberg medverkar som konferencier under fredag, lördag och söndag.

Rickard Söderberg framför en oljemålning

Rickard Söderberg har stått på konserthusets scen många gånger, nu blir det som konferencier.

Johanna Beijbom

Sångerskan, showartisten och Skövdebon Johanna Beijbom ses ofta på scenen på stora evenemang, galor och konserter. Hon gör sitt jobb med väldigt mycket kärlek och engagemang, oavsett vem som sitter i publiken. Här i Vara har du kunna se henne på scenen flera gånger, bland annat under publiksuccén “Pärleport till Rock’n’Roll”. Johanna Beijbom medverkar som konferencier under festivalens alla dagar.

En skrattande Johanna Beijbom

Johanna Beijbom sågs senast i publiksuccén “Pärleport till Rock’n’Roll” på konserthuset.

Jubileumsfestivalen genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Läs mer om Jubileumsfestivalen 5-8 oktober >