30 mars, 2021

Konferens och event – en bransch i förändring

Under en lång tid har det varit livsviktigt att minska våra fysiska möten. Digitala konferenser och hybridmöten har blivit den nya vardagen. Men att vi kommer träffas igen råder det inga som helst tveksamheter om. Frågan är bara när, var och hur menar Malin Sjölin Lorentzson, konferens- och eventansvarig på Vara Konserthus.

Konferens med aktivitet – boka in en konsert eller scenframträdande

Ett konserthus är kanske inte den första plats man tänker på när man hör ordet konferens. Malin Sjölin Lorentzson leder husets konferensverksamhet och strävar alltid efter att utveckla gästernas upplevelse.

– Vårt konserthus är ingen vanlig konferensanläggning. Det är en kreativ plats där man kan känna atmosfären från kulturen, dels genom inredningen i konferensrummen med blockflöjtar och trumpinnar i vasar på borden men också genom chansen att springa på en artist i matsalen!

På Vara Konserthus kan man kombinera sin konferens, bolagsstämma eller workshop med en aktivitet i form av föreställning eller konsert samt närproducerad mat.

Tre personer deltar i ett digitalt möte.

Konferensrummen kan ställas om för digitala sändningar. (Foto: Anneli Johansson)

Bransch i förändring – digitala möten och hybridmöten

Malin berättar att företag efterfrågar flexibla lösningar och att mötesbranschen håller på att förändras. 

– Utvecklingen i samhället påverkar hur, när och var vi möts. Digitala möten, studiosändningar och hybridmöten kommer bli vanligare där några är med på plats och andra sitter någon annanstans och deltar digitalt via till exempel Zoom eller Teams. Hos oss finns det möjlighet att bygga upp en inspelningsstudio för att sända digitala event och mötesteknik för att kunna livestreama videokonferenser.

Mötesrum för stora och små konferenser

Oavsett om man är en duo, kvartett eller ett helt kompani så finns det ett konferensrum som passar. Här finns stora konsertsalar som tar flera hundra personer, konferensrum och mindre mötesrum om det bara är några få som ska delta. 

– När företaget väljer att träffas fysiskt så tror jag att man vill jobba mer med upplevelsen, allt ifrån en mysig miljö, riktigt god mat och ett inspirerande innehåll, säger Malin. 

Om hon själv fick bestämma skulle framtidens fysiska möten ha fler kulturella inslag. 

– När vi har roligt på jobbet mår vi också bättre! Planera in ett inslag som bryter mötet för att lyssna, tänka och känna. Vi kan ordna med komiker eller ett uppträdande som sätter tonen för konferensen där själva konsertshusmiljön bidrar till upplevelsen. 

Jag vill skicka en bokningsförfrågan >

Läs mer om konferens på konserthuset >