2 maj, 2023

Konserthuset utlyser cirkusresidens

Vara Konserthus har länge haft olika residensartister knutna till sig. Och nu är det dags igen! Denna gång kan den som är verksam inom samtida cirkus och brinner för att skapa scenkonst för en ung publik ansöka om produktionsresidens. Residenset ska resultera i en skol- och familjeföreställning med premiär hösten 2024.

Konserthuset söker en artist eller ett kompani som vill skapa en ny föreställning för barn och unga eller utveckla en redan befintlig föreställningsidé. Vi erbjuder vår scen, vår mångåriga erfarenhet av scenkonstproduktion och produktionsmedel. Låter det spännande? Läs mer om residenset här.

Vad innebär det att vara Artist in Residence? 

Att vara Artist in Residence på Vara Konserthus betyder att som artist, under en begränsad tid, få tillfälle att fördjupa och testa sin produktionsidé. Verksamheten gör det möjligt för olika artister att förverkliga sina drömmar; för nykomlingar att testa sina vingar och för etablerade att testa något nytt. Konserthuset bjuder in stjärnor från hela världen och erbjuder möjligheten att skapa scenkonst som aldrig annars hade fått se strålkastarens ljus. 

Residensverksamheten är ett viktigt och hedersamt uppdrag från Västra Götalandsregionen. Det är en del av vår verksamhet som vi stolt vill lyfta fram, för genom den är vi med och skapar premiärnerver, rungande applåder och stående ovationer över hela Sverige. Detta är ett sätt för Vara Konserthus att skapa konstnärlig utveckling och ny scenkonst samtidigt som publiken får chans att lära känna en artist lite närmare. Tidigare har bland andra Robert Fux, Simon Ljungman, Art of Spectra och Lina Nyberg varit residensartister på Vara Konserthus.

Är du intresserad av att söka residenset? Läs mer och ansök >