28 november, 2022

Nu släpper vi 8 718 biljetter till vårens scenupplevelser

Sedan tidigare är bland andra Sabaton, Norlie & KKV, Maja Francis och Anna Ternheim bokade till våren. Idag får de sällskap av bland andra Måns Zelmerlöw, Göteborgs Symfoniker, Bohuslän Big Band, tenThing Brassensemble och ett helt gäng andra när vi släpper ytterligare akter till vårens repertoar.

För den som gillar storband kommer den Grammybelönade basisten, kompositören och arrangören Christian McBride till Sverige för ett unikt samarbete med konserthusets egna Bohuslän Big Band. Storbandet spelar i Vara flera gånger under våren, bland annat i en hyllning till George Russell och med morgondagens jazzstjärnor i projektet Up & Coming. De möter även Blue Heaven Big Band i en Storbandsfrossa i mars.

 

Klassiskt på repertoaren

Det klassiska programmet inleds med Göteborgs Symfoniker i januari med konserten Kärlek med förhinder som ges tillsammans med solist Ava Bahari på violin. I april kommer de tillbaka – då med den sjungande sopranen och dirigenten Barbara Hannigan. I mars kommer tenThing Brassensemble som består av tio kvinnliga brassmusiker som blåser nytt liv i verk av kända klassiska kompositörer och tonsättare som Grieg, Mozart, Vivaldi, Piazzolla och Bizet. Dessutom gästas konserthuset av Göteborg Baroque, GöteborgsOperan och deras uppsättning av Don Pasquale och Svenska Kammarkören ger en vårkonsert.

Varierad teatersäsong

Teatersäsongen består av flera intressanta föreställningar. I januari gästas huset av Sunil Munshis dramatisering av KameliadamenJakob EklundJacob Ericksson och Evamaria Björk har rollerna i en vacker och laddad föreställning med värme och humor. Februari månad bjuder på den musikdramatiska föreställningen Katakombe som väcker frågor om demokrati och yttrandefrihet. Och i mars står Carmen med förhinder på programmet – ett explosivt musikdrama av en älskad klassiker med Arthem – Romska Teatern.

 

Dans i strålkastarljuset

Den dansintresserade har en spännande vår framför sig. Utöver firandet av Dansens dag i april kan man även njuta av Lead Us där koreografen Lisa Janbell förenar afrokubanska folkinfluenser med ett samtida scenspråk och nattklubbsbeats. Andra dansföreställningar är bland annat Never Twenty One med som tar avstamp i Black Lives Matter och uppmärksammar alla de barn och unga som fallit offer för skjutvapen och den halsbrytande och överraskande föreställningen Dan-su signerad svenskjapanska danskompaniet C/Ompany.

Scenupplevelser för de yngsta

I vanlig ordning bjuds det även på scenupplevelser för den yngsta publiken. Barnens favoriter Pappa Kapsyl och Bockarna Bruse står på scen under Familjelördag i januari. I februari blir det familjeföreställning med Bohuslän Big Band, Hyvel-Bengt och Jonny Dyckert i Vår underbara värld och längre fram i vår kommer även Pettson & Findus. Som vanligt tillsammans med pyssel, aktiviteter och mumsig mat!

– Vårens program kommer att fyllas på ytterligare, det släpps hela tiden nya föreställningar, berättar Louise Larsson-Skoog som är producent på Vara Konserthus.  Några särskilda höjdpunkter jag ser fram emot är en riktig Så Mycket Bättre-vår med Norlie & KKV, Maja Francis och Anna Ternheim med flera. Idag släpps även biljetter till en konsert med Måns Zelmerlöw.

Biljetterna släpps idag 28 november kl 13.00.