10 mars, 2021

Sara Törn och Ewa Woldenius nya chefer på konserthuset

Nu är det klart! Sara Törn axlar rollen som produktionschef och Ewa Woldenius blir ny marknads- och försäljningschef på Vara Konserthus. Varken Ewa eller Sara är nya ansikten för konserthuset eftersom de under det senaste året har haft rollerna som tillförordnad marknads- respektive produktionschef

I slutet av förra året började en rekryteringsprocess för att tillsätta de två chefsrollerna.

– Jag är mycket nöjd med att vi efter en gedigen rekryteringsprocess landat i att våra interna kandidater är de som är bäst lämpade för jobben, berättar Petra Kloo som är VD och konserthuschef.

Sara Törn tar över rollen som produktionschef

Sara Törn är utbildad dansare på Balettakademien i Stockholm och har tidigare arbetat som bland annat dansare och danspedagog. Sara var även med och startade upp estetprogrammet på Lagmansgymnasiet och har jobbat som verksamhetsutvecklare inom kultur i Lidköpings kommun. 2016 började hon jobba på Vara Konserthus som producent för dans och barn och unga.

Sara blir nu chef över produktionsavdelningen – den avdelning som bokar in, planerar och genomför all scenkonst som står på konserthusets scener.

– Jag tycker att det bästa med att arbeta på Vara Konserthus är att kunna presentera en så stor bredd av scenkonst från när och fjärran i ett fantastiskt hus på slätten, säger Sara Törn.

Ewa Woldenius blir ny marknad- och försäljningschef

Ewa Woldenius har tidigare arbetat som marknadschef, försäljningschef, kommunikationsdirektör inom allt från finansiella tjänster och forskning till sjukvård. Ewa blir nu chef över avdelningen för marknad- och försäljning där biljett- och publikservice, konferens, kommunikation och restaurang ingår.

– Det senaste året har jag arbetat som tillförordnad marknadschef på Vara Konserthus i en mycket speciell tid – först invigning av Sparbanken Blackbox och sedan pandemi. Nu ser jag fram emot att få jobba på konserthuset när vi återigen får uppleva scenkonst och möten live, berättar Ewa.

Ny ledningsgrupp som ska leda konserthuset in i framtiden

Ledningsgruppen på Vara Konserthus består nu av:

  • Petra Kloo, VD och konserthuschef
  • Ewa Woldenius, marknads- och försäljningschef
  • Sara Törn, produktionschef
  • Eric Brandström Arellano, orkesterchef för Bohuslän Big Band.

– Det blir ett spännande arbete framåt för den nya ledning som nu är etablerad på Vara Konserthus. Kortsiktigt gäller det ju att hantera pandemins konsekvenser för verksamheten men jag ser mycket fram emot att tillsammans med mina kreativa, kunskapsrika och kompetenta kollegor ta Vara Konserthus in i framtiden, säger Petra Kloo.