5 maj, 2022

Urpremiär för Art of Spectras multiverk In Your Head hösten 2022

I oktober blir det urpremiär för In Your Head på Vara Konserthus. I det unika multiverket av scenkonstkompaniet Art of Spectra tas du med in i glappet mellan dröm och verklighet. Verket är skapat specifikt för Vara Konserthus scenrum Sparbanken Blackbox. Med 45 performers blandas klassisk musik, jazz, skådespel, elektronisk pop och körsång med modern dans och visuals. Vad händer när du öppnar dina sinnen för att uppleva ett drömlandskap? Vilken fantasivärld skapas i ditt huvud?

Art of Spectra är ett scenkonstkompani som varit aktiva sedan slutet av nittiotalet och består av koreografen och musikproducenten Peter Svenzon och sångaren och dansaren Ulriqa Fernqvist. Att vara Artist in Residence på Vara Konserthus innebär att som artist, under en begränsad tid, få tillfälle att fördjupa och testa sin produktionsidé. Kompaniet var residensartister redan 2013 och tog då fram verket I Remember. Denna gång tar de sig an Sparbanken Blackbox alla möjligheter.

– Blackboxen är en lokal som är väldigt inspirerande. Jag var där och tittade redan när den byggdes och kände redan då att det skulle vara kul att göra något speciellt där. Där började projektet. Rummet tilltalade mig, säger Peter Svenzon.

Multiverk med publik i rörelse

Precis som många Art of Spectras andra verk kommer även detta att sträcka sig över många konstformer. Verket kommer att innehålla mycket musik i olika former men även framträdanden av professionella dansare och skådespelare som läser texter. En kör bestående av elever från Academy of Music and Business och en syjunta från Röda Korset medverkar också. Det blir en visuell upplevelse med både projektioner och levande scenkonst. Publiken kommer inte att sitta still på en gradäng under föreställningen, utan röra sig runt i olika delar av blackboxen och uppleva verket från olika platser.

– Jag hoppas verkligen på att det blir en resa för publiken och de som deltar. Jag vill att de hamnar i nya världar. Jag vill att publiken som tidigare besökt blackboxen inte riktigt känner igen sig och att förställningen finns kvar i tankarna långt efteråt. Att den liksom stannar kvar, säger Peter.

13 okt kl 13.00 – skolföreställning
13 okt kl 19.00 – premiär!
14 okt kl 13.00 – skolföreställning
14 okt kl 19.00
15 okt kl 16.00
15 okt kl 18.00
16 okt kl 16.00
16 okt kl 18.00

Boka biljett >

_

Medverkande
Peter Svenzon – Regi, koreografi, kompositör
Robert Jadenfelt – Ljussättare
Barbacka Sthlm Productions – Video, scenbild, kostym
Foto –  Fredrik Altinell

På scenen
Robert Bolin – Skådespelare
Lewis Cooke – Dansare
Ulriqa Fernqvist – Dansare
My Hellgren – Cellist
Anna Maria Lundberg – Sångerska (KÅRP)
Harlan Rust – Dansare
Staffan Svensson – Trumpetare
Anders Simonsson – (Musiker KÅRP)
Melissa Ugolini – Dansare
TBA – Dansare
Kör från AMB – Academy of Music and Business
En syjunta från Röda Korset