Rytma: dans- och musikläger

Gillar du dans eller musik och vill utveckla ditt intresse tillsammans med andra? Då är Rytma lägret för dig! Ett integrerat dans- och musikläger för barn och unga i åldrarna 10-25 år där alla får utvecklas i sin egen takt. Nästa läger anordnas 18-20 maj 2023 på Vara Konserthus.

Rytma är ett läger med högt i tak och stor gemenskap. Under Rytma dansar vi oss igenom tre intensiva dagar och avslutar med en frivillig uppvisning tillsammans med Next Generation Big Band. Anhöriga och vänner bjuds in att ta del av vad som åstadkommits på lägret. Mellan danspassen erbjuds frivilliga aktiviteter som korvgrillning, tipspromenader med mera.

Vem kan delta?

Rytma riktar sig till dansintresserade unga i åldern 10-25 år, både elever på grundläggande nivå och de som kommit längre i sin dansutveckling. Lägret är integrerande där även unga med funktionsvariationer kan delta och erbjuds samma möjligheter som övriga deltagare.

Kostnad

Lägret kostar 200 kronor. I priset ingår allt som händer på plats – danslektioner, fritidsaktiviteter, mat och boende. Inga övriga kostnader tillkommer.

Har du redan anmält dig?

Vi har samlat information som schema, packlista och biljetter till avslutningsshowen tilsammans med annat som du behöver veta inför lägret.


Praktisk information

När genomförs lägret?

Rytma äger rum på Vara Konserthus under Kristi Himmelsfärd 18-20 maj 2023.

Hur går lägret till?

Varje dag på lägret har tre danspass, ibland med alla deltagare tillsammans, ibland indelade i olika grupper. Pedagogerna som arbetar vid lägret strävar efter att möta varje individ där hen befinner sig för att ge alla möjlighet till personlig utveckling. Fokus ligger på modern/nutida dans, streetdance, improvisation och scenisk gestaltning.

Boende

Deltagarna bor i sovsal, inrymd i Vara kulturskolas och Torsbo Fritidsgård lokaler.  Den deltagare som behöver enskilt boende erbjuds det i eget rum med plats för medföljande assistent eller annan vuxen. Den deltagare som behöver bo hemma kan göra det och ändå delta i alla måltider och kringaktiviteter

Mat

Alla måltider serveras i konserthusets restaurang och ingår i lägeravgiften. Skriv i anmälan om du är i behov av specialkost.

Pedagoger och personal

Undervisande pedagoger kommer från Spinn Unga/Språng i Göteborg och från Vara Kulturskola. Övriga som arbetar på lägret är personal från Vara Konserthus.

Lägret arrangeras av Vara Konserthus i samarbete med Språng, med stöd av Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Meningsfullt sammanhang för våra deltagare

– För att bli riktigt bra på dans, att sjunga eller spela ett instrument krävs det uthållighet och vilja. För att orka kämpa och inte ge upp de vanliga regniga tisdagarna behöver man inspiration och något att längta efter. Det vill vi skapa med vår satsning på ett läger. Vi vill att lägret ska bli en plats där man möter nya vänner. Där man kan få inspiration. Upptäcka nya saker. Utvecklas tillsammans. Ett meningsfullt sammanhang att längta till år efter år, säger Petra Kloo, VD och Konserthuschef