Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Lisa Nilsson & Mattias Torell

I Nöd och Lust – en duokonsert

fredag
14 april 2023
kl 19.30
525 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Lisa Nilsson & Mattias Torell

I Nöd och Lust – en duokonsert

Sångerskan Lisa Nilsson och gitarristen Mattias Torell bjuder på en intim afton med sväng!

Efter mer än 30 år som artist har Lisa Nilsson en gedigen repertoar att ösa ur. Dagsformen sätter agendan när låtlistan ska väljas och ingen kväll är den andra lik. Det landar i en blandning av hits genom tiderna, personliga favoriter ur den svenska eller brasilianska visskatten och en och annan smäktande evergreen. Allt varvat med Lisas numera berömda mellansnack och monologer. 

Både Lisa och Mattias har en tidlös bredd och delar kärleken till soulmusik, brasilianska rytmer och jazzen. Berättandet och spelglädjen står alltid i centrum när de framträder tillsammans. Senast de stod på scen ihop spelade de Lisas egen föreställning Kvinnan som är jag. Hon summerar där sin karriär och sitt liv som kvinna i en humoristisk kavalkad av musik, steppdans och monologer. Duon har spelat in skivor och turnerat ihop i ett otal sammanhang med Lisas band, olika storband och orkestrar sedan 1992. 

Lisa Nilsson  

Den mångfalt prisbelönta Lisa Nilsson utbildade sig till dansare och debuterade 1989 i Melodifestivalen med låten Du öppnar min värld. 1992 slog hon igenom stort över hela Norden med skivan Himlen runt hörnet. Lisa har med sina skivor och turnéer etablerat sig som en av våra största och mest älskade artister och låtskrivare.  

Lisa är en artist i ständig utveckling och förändring som aldrig låtit något annat än kärleken till musiken och scenkonsten styra henne. Hon har spelat flera filmroller och som 40 åring förverkligade hon drömmen om att dansa och spela huvudroll i musikal vilket hon gjorde i succéerna Next to Normal och Chicago på Stockholms Stadsteater.  

Hon har även utforskat den brasilianska musiken och producerade två egna skivor under sina långa vistelser i Rio de Janeiro. Hennes repertoar spänner över alla genrer vilket även genererat samarbeten med jazzens största. Hon har trollbundit tv-tittare och kollegor med sina tolkningar i Så mycket bättre och med det kunnat lägga till ytterligare publik-favoriter till sin låtskatt. 

Nyligen blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame och tilldelades 2021 både Bellmanpriset av Stockholm Stad och Lena Nyman-priset, för sitt mod att ständigt och kompromisslöst utforska sitt artisteri.
 

Mattias Torell 

Mattias Torell är en mångfacetterad gitarrist som funnits vid Lisas sida i närmare 30 år. På 90-talet var han med sin soul och sitt groove den svenska soulscenens favorit bland artister som Eric Gadd, Titiyo, Blacknuss och Lisa Nilsson. Han skrev låtar och turnerade världen runt ihop med Eagle Eye Cherry. 

1992 inleddes samarbetet med Lisa då han gjorde avtryck på inspelningen Himlen Runt Hörnet. Han medverkade sen på flera skivor och turnéer och blev över tid den musiker som Lisa spelat tillsammans med allra mest. Genom åren har han ständigt breddat sin spelstil, och arbetat med alla möjliga produktioner. Inte minst på Stockholm Stadsteater där han medverkat i succéer som Djungelboken, De Tre Musketörerna och Next To Normal - där Lisa spelade huvudrollen. 

Spellista – Lisa Nilsson 

Lyssna på några av Lisas populäraste låtar. 

Mat och dryck

Kompositörsbuffé 315 kr

Komponera din egen meny genom att välja det som passar din melodi från denna goda tvårättersbuffé. På förrättsbuffén finns lokalproducerad chark, sallad och röror och på varmrättsbuffén hittar du godsaker som helbakad fläskytterfilé och kyckling samt goda tillbehör. En riktig smaksymfoni! Kaffe på maten ingår.

Förrätter
Tre inlagda sillar från vårt eget kök / Ägghalvor
Lax- och pepparrotsröra / Grönsallad
Lokalproducerad chark / Brödbuffé

Varmrätter
Potatis- och rotfruktsgratäng / Pommes frites
Helbakad fläskytterfilé / Soja- och ingefärskyckling
Chorizo / Aioli / Coleslaw med chili
Säsongens picklade grönsaker / Hembakat bröd 


Barmeny

Prästostpaj med sparris toppad med kallrökt skinka 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räkmacka 155 kr

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Boka