Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Pre-Piazzolla & Prima-Diva

Graden/Avemo/Johansson/Augustsson

torsdag
24 oktober 2019
kl 19.00
280 kr 2 tim / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Pre-Piazzolla & Prima-Diva

Graden/Avemo/Johansson/Augustsson

Del 1 - Pre-Piazzolla

Johan Graden, piano och orgel
Per Texas Johansson, basklarinett
Mikael Augustsson, bandoneón

Med den ovanliga trion bandoneón, basklarinett och piano/tramporgel, ger sig Mikael Augustsson, Per Texas Johansson och Johan Graden ut för att söka efter Astor Piazzollas rötter i konstmusiken – på sitt sätt. De tre musikerna, med sina bakgrunder inom jazz, tango och klassisk musik, möts här i improvisationen. Materialet är hämtat från några av 1900-talets främsta tonsättare, Bela Bartók, Igor Stravinskij och Lili Boulanger, för att nämna några.

Det är ett ambitiöst projekt som söker broarna mellan kompositörernas personligheter, och samtidigt försöker överbrygga genrerna.

“...det är utmärkta musiker vi hör, och de gör detta intelligent, avspänt och med stor musikalisk känsla. Man bjuds ingen analys, ingen pedagogisk rundtur. Och kanske går det inte att förnuftsmässigt greppa något så subjektivt som hur influenser påverkar en konstnär. Man får känna och uppleva.” - Sundsvalls Tidning

Del 2 - Post-Diva

Kerstin Avemo, sång
Johan Graden, piano och orgel
Per Texas Johansson, basklarinett
Mikael Augustsson, bandoneón

Likt konsertens första del prioriteras frihet. Här tolkas repertoar ur en operasångerskas portfolio. Respekten för traditionen har helt åsidosatts, alla ”måsten” har lämnats till återvinningsstationen, men respekten för musiken och uttrycket finns kvar. Musik av Arnold Schönberg, Erik Satie, Kurt Weill m.fl.