Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Uzumaki Company

Dansföreställningen Be.Girl

tisdag
1 november 2022
kl 19.00
200 kr 50 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige

Uzumaki Company

Dansföreställningen Be.Girl

B-Girlbonanza bryter ny mark! Koreografen Valentine Nagata-Ramos är den B-girl som utklassat hundratals B-boys, erhållit en vice världsmästartitel och gått segrande ur "We Bgirlz battle". Nu gästar hon Sverige med sitt kompani Uzumaki.

Med fem handplockade B-girls skakar Uzumaki Company om hiphopens maskulina bildspråk. På den annars mansdominerade Breakingscenen är Valentines koreografiska forskning på B-Girlism ett nytt spännande perspektiv som lyckas bryta ny mark och utmana rådande normer.

Be.girl är ett verk inspirerat av asiatiska traditioner och europeisk modernism. Med fjäderlätta "Down Rocks" och kvicka "Six Steps" varvar dansarna flexibilitet med kraft, beslutsamhet med mildhet och energi med precision. Det här är verket som bekräftar att gravitation kan bemästras, åtminstone om det görs feminint och subtilt.

Valentine Nagata-Ramos

Född i Japan och uppväxt i Frankrike har Valentine Nagata-Ramos växt upp med inflytande från två kulturer. Hon har alltid intresserat sig för dans, men började intressera sig för breaking 1998. Det blev startskottet för en rad vunna battles och mästerskap. Nagata-Ramos var verksam som dansare i Frankrikes första hiphopkompani, "Black blance beur" innan hon 2011 grundade kompaniet Uzumaki company (som betyder spiral på japanska).

Medverkande

Dansare:
Fanny Bouddavong
Audrey Lambert
Andréa Mondoloni
Anabella Pirosanto
Bénédicte Chiazzo

Koreograf och konstnärlig ledare: Valentine Nagata-Ramos
Ljus: Ydir Acef
Musikkomposition och ljud: Alexandre Dai Castaing

Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige.