Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Vår underbara värld

Med Hyvel-Bengt, Jonny Dyckert och Bohuslän Big Band (fr. 6 år)

lördag
25 februari 2023
kl 13.00
105 kr 45 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Vår underbara värld

Med Hyvel-Bengt, Jonny Dyckert och Bohuslän Big Band (fr. 6 år)

Häng med på en musikalisk äventyrsresa med Hyvel-Bengt & Jonny Dyckert och Bohuslän Big Band! Genom ett kunskapsfyrverkeri med roliga låtar och sketcher får du lära dig mer om jordens bästa underverk, coola uppfinningar och spännande äventyr. Skratta och fatta!   

Lyssna till låtar om kvinnor och män som fått snilleblixtar och skapat fiffiga saker som ingen tänkt på förut. Som New Yorkaren Mary Anderson som uppfann vindrutetorkaren och Alfred Nobel och hans bror och deras panguppfinning dynamiten. Du får också lära känna våghalsiga äventyrare som Sally Bauer som simmade över Engelska kanalen, piraten Anne Bonny och norska upptäckaren Thor Heyerdahl som seglade över Stilla havet på en flotte. Du får till och med besöka kinesiska muren och andra häftiga underverk!   

Vår underbara värld är en humoristisk och svängig föreställning som spelats sedan 2016 och är en populär skol- och familjeföreställning, musiken från föreställningen gavs också ut på skiva hösten 2022. Henrik Wallgren och Per Umaerus har skrivit text och musik och spelar karaktärerna Hyvel-Bengt & Jonny Dyckert. Föreställningen är en del av Bohuslän Big Bands uppdrag att spela för barn och unga och uppskattas av alla åldrar. 

Baserat på föreställningens längd och innehåll rekommenderas föreställningen för barn från 6 år och uppåt. 

Medverkande - Vår underbara värld

Bohuslän Big Band 
Henrik Wallgren 
Per Umaerus 


Balthazar Science Center gästar Familjelördag 

Uppfinn och upptäck tillsammans med Balthazar Science Center på Familjelördag 25 februari!

Föreställningen Vår underbara värld handlar om jordens bästa underverk och coola uppfinningar. Vad skulle du vilja bygga som passar in i vår underbara värld – är det något som redan finns eller något som kan göra världen bättre? Vad kan man göra av lego – kanske ett djur, en farkost eller en alldeles ny uppfinning? Tillsammans skapar allas unika skapelser en hel legovärld!

Vad är Balthazar Science Center?

Balthazar Science Center ligger i Skövde och är en spännande mötesplats för alla kunskapstörstande med barnasinnet i behåll. De bjuder på fascinerande insikter i naturvetenskap och teknik med relevant, variationsrikt och roligt lärande med tydliga kopplingar till verkligheten där alla åldrar kan skapa, utforska och upptäcka.

Balthazar Science Center kommer till konserthuset och arrangerar aktiviteter med lego. Alla barn som vill kan delta, för de minsta barnen finns det också jätte-lego och andra skojiga aktiviteter att delta i. 

Baltazar Lego
Baltazar Legovärld


Om Familjelördag 

Ta med både barn och barnbarn, nära och kära till Familjelördag. I rampljuset står alltid fantasieggande föreställningar med barnens favoriter. Runt om i huset anordnar vi lekfulla aktiviteter där du kan ha barnsligt roligt tillsammans med hela familjen. 

Läs mer om Familjelördag

Våra familjelördagar sponsras av Länsförsäkringar Skaraborg.

Mat och dryck

Familjelunch

Mumsig mat för stora och små magar. Maten ackompanjeras av en svängig sallad. Ingen förbokning behövs - maten köps på plats.

Lördagens familjelunch är korvstroganoff med ris och pannkakor med sylt och grädde. Vegetariskt alternativ finns.