Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

FÅTAL

Vi älskar dansbandz

Dagföreställning med Anna Bromee

måndag
13 februari 2023
kl 12.30
325 kr inkl. paj 1 tim / Ingen paus Lilla scenen
Arrangör: Vara Konserthus

Vi älskar dansbandz

Dagföreställning med Anna Bromee

Vi älskar dansbandz är ett nyskrivet glädjepiller till föreställning. Här klingar låtarna som ingen av oss kan låta bli att sjunga med i och takterna som alla vill dansa till. Några okända pärlor och älskade, klassiska dansbandslåtar som: 

Inget stoppar oss nu 
Börja om från början 
I do 
Vi går hem till Max 
Du är min man 
Sofia dansar gogo 
Dag efter dag 
Nu är det lördag igen 

Skådespelerskan Anna Bromee sjöng i dansbandet Haddonz hemma i Sörmland på 1990-talet. Under 2022 gästade hon som programledare för P4 Dans på Sveriges Radio två gånger. I Vi älskar dansbandz bjuder hon med värme på anekdoter, kul fakta och en humoristisk djupdykning i dansbands-historien. 

Varför har så många dansband Z i sina namn - Wizex, Lasse Stefanz, Ivan-Henryz? Varför var 70-talets scenkläder så underbart hysteriska? Vad betyder onkaklacka? Och vad var det egentligen som hände på en halländsk dansbana en julikväll på 1970-talet? 

Allt går som en dans när Vi älskar dansbandz bjuder upp till en svängig, rolig, kärleksfull och musikalisk hyllning till svenska dansband. Hits:en! Glädjen! Idolerna! Historierna! Kostymerna! Plus både en och annan glad överraskning! Vi älskar dansbandz har spelats ett 40-tal gånger för fulla hus i bland annat Halmstad, Uppsala, Helsingborg och i värmländska dansbands-Mekka:n som Grums, Kristinehamn och Hagfors.  

Mat och dryck

I biljettpriset ingår paj som serveras 1 timme innan föreställningsstart, välkommen från 11.30.