Laddar Evenemang

Zirkonen

Symfonisk danskonsert signerad Matilda Fleberg x VAZ

tisdag
7 november 2023
kl 19.00
200 kr 1 tim / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Rek. från 12 år
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Dansnät Sverige

Zirkonen

Symfonisk danskonsert signerad Matilda Fleberg x VAZ

Danskonserten Zirkonen är en mäktig upplevelse som andas både fashion och futurism med lika delar dans och livemusik. I en cirkulär tidsresa slungas vi in i en utopi och vräks ut i en dystopisk apokalyps. Hur låter det när naturen vänder sig mot oss människor? Och i vilket BPM slår ett artificiellt hjärta? Koreografen Matilda Fleberg och den framgångsrika musikduon VAZ låter en episk skapelseberättelse ta form på scenen.  

På scenen ser du fyra dansare och fyra musiker där rörelser och musik vävs samman. VAZ elektroniska musik tillsammans med trummor och strängar blir en del av dansarnas formationer och mönster. I en musikalisk odyssé bjuds vi in i ett sprakande universum där hypnotiska rörelser och symmetri ledsagas av musik som får hela salongen att vibrera.  

Välkommen till Zirkonen – en symfonisk scenshow med framtiden som måltavla. 

Eftersamtal  

Direkt efter föreställningen erbjuds publiken ett eftersamtal där det finns möjlighet att samtala med några av dansarna i kompaniet. De berättar om sitt arbete med föreställningen och publiken ges möjlighet att ställa frågor. Tid: 30 minuter.  

Om koreografen Matilda Fleberg 

Matilda Flebergs koreografiska språk kännetecknas av symmetri och symbios. Hennes verk brukar beskrivas som uttrycksfulla och innehåller en detaljrik precision samt dynamisk rytmik. Hennes unika förmåga att skapa samhörighet och kemi mellan sina dansare och få dem att röra sig som en sammansvetsad enhet har lett till stora framgångar både i Sverige och internationellt. 

Flebergs verk har synts i kampanjer för Dior och Fashion Week likväl som i TV-produktionerna The Voice och Eurovision Song Contest. Hennes koreografi har även synts i en rad olika artisters musikvideos och framträdanden. Under 2021 startade Fleberg danskompaniet Fleco Dance Company, som lägger stor vikt vid gränsöverskridande samarbeten med kreatörer från konstområden som film, foto och musik.  
 

Om musikduon VAZ 

VAZ är en svensk producent- och artist-duo bestående av systrarna Cecilia Vaz och Jenny Vaz. Födda och uppvuxna i Lilla Edet och verksamma i Stockholm, har den svensk-kapverdiska duon rönt stora framgångar med sina experimentella beats och genreöverskridande kompositioner. 

I duons elektroniska musik samsas hypnotiska rytmer och körsång med influenser från nordisk melankoli och traditionella kapverdiska musikstilar. Duon har gjort sig kända för sina dramatiska liveframträdanden och har spelat på internationella scener, 2019 fick de det prestigefyllda uppdraget som kapellmästare och husband i SVT:s program På Spåret. 

Medverkande dansare 

Celine Diop 
Christel Nilsen 
Marco Wihlborg 
Sean Ge
 

Konstnärligt team 

Koncept, koreografi, regi och scenografi: Matilda Fleberg 
Koncept, musik, regi, scenografi: Jenny Vaz och Cecilia Vaz (VAZ) 
Ljusdesign, scenografi: Robert Hvenström 
Kostym: Remake Sthlm 
Samproduktion: Dansens Hus, Stockholm, Dansnät Sverige 
Finansierad av: Kulturrådet, Musikverket, Region Stockholm 
Porträttfoto: Adam Falk, VAZ 
Foto: Hedda Axelsson 

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2023. 

Mat och dryck

Barmeny

Ost och spenatpaj, serveras med laxtartar samt ramslöksaioli 125 kr
Ost och spenatpaj, serveras med ramslöksaioli – vegetarisk 125 kr
Rostad blomkålssoppa med lammkorv och ostcrisp 115 kr
Rostad blomkålssoppa med ostcrisp – vegetarisk 115 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räksmörgås 155 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Förboka mat och dryck