Laddar Evenemang
JUBILEUMSFESTIVAL

Daniel Boyacioglu, Mathias Landæus och Bohuslän Big Band

Äkta Vara – spoken word möter storband

fredag
6 oktober 2023
kl 19.00
100 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Daniel Boyacioglu, Mathias Landæus och Bohuslän Big Band

Äkta Vara – spoken word möter storband

Hurra, jubel och fanfar – var med och fira när Vara Konserthus fyller 20 år! Detta evenemang är en del av Jubileumsfestivalen 5-8 oktober 2023. 

Förvänta dig något nytt och spännande. En crossover där spoken word och poesi möter jazz och storband. Den hyllade musikern och poeten Daniel Boyacioglu, jazzpianisten Mathias Landæus och Bohuslän Big Band möts på scenen i denna unika konsert. Musiken kommer att utgå från Boyacioglus och Landæus album Bön för världen och Älska oss nu, men denna gång i helt nyskriva arrangemang för storband. Oavsett om du är ett fan av storband sedan tidigare eller om det är första mötet kommer denna konsert att bli något nytt. Visst blir du nyfiken? 

– Att få göra våra låtar ihop med detta spännande storband ser jag mycket fram emot, säger Daniel Boyacioglu. Vår musik består av såväl det allra självklaraste som det mest egensinniga, det tror jag blir ännu tydligare med de muskler och den dynamik ett konstnärligt drivet storband kommer med. 

Daniel Boyacioglu och Mathias Landæus möttes första gången på jazzklubben Faschings scen i början av 2000-talet och har sedan dess utvecklat både en djup vänskap och ett konstnärligt brödraskap. Nu stiftar de nya musikaliska bekantskaper med Bohuslän Big Band och konserten Äkta Vara.
 

Medverkande  

Daniel Boyacioglu – beatpoet  
Mathias Landæus – piano 
Bohuslän Big Band  

Daniel Boyacioglu 

Daniel Boyacioglu är musiker, poet, skådespelare och dubbel svensk mästare i poetry slam. Han anses ha lagt grunden för den spoken word som på senare år blivit tongivande i ung, svensk poesi. Förutom diktsamlingar och ett läromedel, flertalet scenföreställningar och en opera på Kungliga Operan i Stockholm har han regelbundet återkommit i olika musiksamarbeten, senast som frontman i popbandet Daniel4ever 

Mathias Landæu 

Jazzpianisten och kompositören Mathias Landæus har släppt ett tjugotal skivor sedan debuten 1996 och lyckas ständigt överraska med sin musik som aldrig står still på ett och samma ställe. Han är en omvittnat äventyrlig improvisatör och skicklig pianist som ständigt är aktuell med nya projekt. 
 

Bohuslän Big Band 

Bohuslän Big Band är Vara Konserthus eget storband. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. 

 

Jubileumsfestivalen genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Stenastiftelsen

 

Mat och dryck

Jubileumsbuffé 295 kr

En meny komponerad särskilt för konserthusets Jubileumsfestival. Lokala råvaror möter spännande smaktoner. En riktig smaksymfoni!

Fläskytterfilé från Halla Gård bakad med kökets egen senap
Kycklingspett med smak av citron och rosmarin
Lokala charkprodukter / Grönsallad
Miniostpaj på Sivans ostar och småtomater
Sallad på kvarngryn från schlätta / Gulärtshummus
Rotsaker marinerade i grönkålspesto
Rostad kålsallad med honung och päron
Ljumna delikatesspotatisspett med smör och havssalt
Majonnäs på brynt smör och rostad vitlök
Brödbuffé / Vispat smör

Barmeny

Tomatpaj, serveras med ost och löksallad samt zucchinitzatziki 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Förboka mat och dryck