Laddar Evenemang
INSTÄLLD

Bohuslän Big Band

In company with Danilo Pérez

fredag
13 mars 19.00
ORD. PRIS 380 kr Stora salen 2 tim / Paus ARR: Vara Konserthus

Bohuslän Big Band

In company with Danilo Pérez

Danilo Peréz management har valt att ställa in turnén på grund av ändrade förutsättningar för internationella resor och personliga skäl.

Givetvis återköper vi köpt biljett, kontakta biljettkassan på tel. 0512-315 00 för mer information.

____

Publiken bjuds på Danilos musik – jazz inspirerat av folktoner från Panama med influenser från hans medverkan med i den legendariska Wayne Shorter Quartet. Tillsammans med Bohuslän Big Band klär Danilo sin musik i en ny spännande storbandsskrud.

Danilo Pérez

Sedan tre års ålder har Danilo Pérez spelat musik. Som ung student på Berklee University of Music etablerade han sig snabbt bland de välrenommerade musikerna och spelade med stora namn så som John Hendricks och Terence Blanchard. Inte långt därefter turnerade han med Dizzy Gillespie, Jack De Johnette, Michael Brecker, Joe Lovano, Lee Konitz och många fler.

Danilo Pérez är en sann förespråkare för musikens möjligheter att skapa samhörighet och bygga sociala broar. När han diskuterar musikens helande kraft så pratar den Panamafödde jazzpianisten om att konstnären kan fungera som ett verktyg för att föra mänskligheten i en positiv riktning. Danilo Pérez vill inspirera unga musikanter/musiker att tro på att de kan ha en god effekt på sina lokala samhällen när de lär sig sitt hantverk och utövar sin musik. Han har fått utnämningen ”UNESCO Artist for peace” och är kulturambassadör för Panama, men är även grundare och konstnärlig ledare för Panama Jazz Festival, såväl som grundare och konstnärlig ledare för ”Berklee Global Jazz Institute” på Bostons Berklee College of Music.

Våren 2020 är Danilo Artist in Residence på Vara Konserthus.

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en samtida orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation, för en publik som består av såväl stora som små. Under åren har de spelat blå toner med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Maria Schneider och Nils Landgren. Kompat folkkära storheter som Jill Johnson, Samuel Ljungblahd och Solala. Delat scen med unga jazztalanger och fått tusentals barn att lekfullt upptäcka storbandsmusikens svallande toner.

Förband denna kväll – Next Generation Big Band

Denna kväll är Vara Konserthus eget fantastiska ungdomsstorband Next Generation Big Band förband. De spelar kl 18.15 inne i Stora salen. Missa inte!