Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

SLUTSÅLT

Bohuslän Big Band

Charlie Parker 100 years

måndag
12 oktober 2020
kl 18.00
365 kr (inkl. mat) ca 3 tim / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

Bohuslän Big Band

Charlie Parker 100 years

Saxofonisten och kompositören Charlie Parker blev bara 34 år, men under sitt korta liv hann han förvandla en hel musikgenre. 2020 skulle Parker fyllt 100 år och hyllas här av vårt eget storband – Bohuslän Big Band. Kvällen ackompanjeras av mat i blackboxfoajén innan det är dags att ta plats i Sparbanken Blackbox där ett spelsuget Bohuslän Big Band återskapar Parkers magi.

Få musiker har gjort så stort avtryck i musikhistorien som Charlie Parker. Med sitt säregna spelsätt och utvecklande av bebop-musiken kom Parker, tillsammans med sin musikaliske själsfrände Dizzy Gillespie, att på 40-talet ruska om jazzen och gränserna för dåtidens musikaliska normer. Denna nya vitala inriktning började som en liten rännil men blev snart en musikalisk vårflod som svepte med sig allt fler med sitt nya uttryck. Den lockade nya musiktalanger in i strålkastarljuset och förändrade jazzen och populärmusiken för alltid. Charlie Parkers konstnärskap är en påminnelse om musikens förmåga att ifrågasätta samtidens konventioner och skapa något helt nytt.

Musik och mat

Denna konsert ackompanjeras av mat. Kvällen börjar vid uppdukade bord i blackboxfoajén. På menyn står ört- och honungsstekt rapsgriskarré från Kinnekulle som serveras med gräddsky, rostad delikatesspotatis och långbakad lök och tomat. Och kanske bäst av allt – middagen (och en kopp kaffe på maten) ingår i biljettpriset!

Social distansering i salongen

Denna konsert säljs med onumrerad sittning och begränsat publikantal. Vi kommer att placera ut bokade sällskap baserat på bokningsnummer både när ni äter i foajén och i blackboxen. Du och ditt sällskap får sitta tillsammans i salongen, men det kommer att finnas tomma säten och gott om plats till nästa besökare och sällskap. Läs mer om ditt konserthusbesök i Coronatider.