Laddar Evenemang
FÅTAL

Bohuslän Big Band

Two Decades

söndag
8 oktober 2023
kl 16.00
100 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus

Bohuslän Big Band

Two Decades

Hurra, jubel och fanfar – var med och fira när Vara Konserthus fyller 20 år! Detta evenemang är en del av Jubileumsfestivalen 5-8 oktober 2023.

Bohuslän Big Band och Vara Konserthus har länge varit en tonsäker duo. De senaste 20 åren har storbandet haft sin hemmascen i Vara och stått på konserthusets scener närmare 100 gånger. Ta del av fina minnen och nyskrivna toner i denna konsert för att fira två decennier av storslagna musikupplevelser.  

Jubileumskonserten Two Decades inleds med att rikta strålkastarljuset på Next Generation Big Band, konserthusets prisbelönta ungdomsstorband. Det blir starten på en tidsresa som sträcker sig hela vägen tillbaka till Bohuslän Big Bands allra första konsert på konserthuset. Det utlovas ett svängigt program med nostalgi och jazziga solon. Ett och annat skratt, en och annan rysning och någon enstaka glädjetår kan förekomma! 

Ta-da! Premiär för nyskrivet jubileumsverk  

Du som sitter i publiken kommer under konserten att få en musikalisk födelsedagspresent i form av ett specialskrivet jubileumsverk. Verket är komponerat av storbandets trombonist Niclas Rydh och beskriver i toner de känslor och stämningar som finns runt Vara och konserthuset. Klang och ljudbild är inspirerad av de öppna landskapen, dimman över fälten och den lokala känslan. Verket kommer även att lyfta fram Bohuslän Big Bands starka musikaliska och konstnärliga sidor.  

Var med och fira 20 år av vänskap. Sväng, groove och starka känslor utlovas! 

Medverkande  

Bohuslän Big Band 
Next Generation Big Band  

Next Generation Big Band – Sveriges vassaste ungdomsstorband   

Next Generation Big Band är Vara Konserthus egna ungdomsstorband – som i år dessutom firar 10 år! I bandet möts spelsugna ungdomar upp till 23 års ålder från hela Västra Götalandsregionen för att spela storband tillsammans. De är duktiga, unga musiker och ambitionsnivån är hög – 2018, 2019, 2022 och 2023 vann bandet SM för ungdomsstorband vid Blue House Youth Jazz Festival i Stockholms Konserthus. 

Bohuslän Big Band 

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. De har de senaste 20 åren haft sin hemmascen i Vara och stått på konserthusets scener närmare 100 gånger. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd.  

 

Jubileumsfestivalen genomförs med stöd av Stenastiftelsen.  

Stenastiftelsen

 

Mat och dryck

Till detta evenemang serveras maten efter konserten. 

Jubileumsbuffé 295 kr

En meny komponerad särskilt för konserthusets Jubileumsfestival. Lokala råvaror möter spännande smaktoner. En riktig smaksymfoni!

Fläskytterfilé från Halla Gård bakad med kökets egen senap
Kycklingspett med smak av citron och rosmarin
Lokala charkprodukter / Grönsallad
Miniostpaj på Sivans ostar och småtomater
Sallad på kvarngryn från schlätta / Gulärtshummus
Rotsaker marinerade i grönkålspesto
Rostad kålsallad med honung och päron
Ljumna delikatesspotatisspett med smör och havssalt
Majonnäs på brynt smör och rostad vitlök
Brödbuffé / Vispat smör

Barmeny

Tomatpaj, serveras med ost och löksallad samt zucchinitzatziki 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Förboka mat och dryck