Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Bohuslän Big Band och John Beasley

Reimagining Weather Report

fredag
11 november 2022
kl 19.30
345 kr 2 tim / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Bohuslän Big Band och John Beasley

Reimagining Weather Report

Den amerikanske pianisten, kompositören och arrangören John Beasley återskapar musiken från det ikoniska jazz-rock-fusionbandet Weather Report tillsammans med Sveriges vassaste storband – Bohuslän Big Band.

Weather Report väckte sensation på 70-talets jazzscen när de genom att kombinera jazz med inslag av rock, funk, kollektiv improvisation och elektronisk musik skapade en helt ny riktning inom instrumentalmusiken. Tillsammans med Bohuslän Big Band antar Beasley utmaningen att förnya deras musik och modernisera den. Arrangemangen skapar utrymme för magiska soloimprovisationer från alla musiker och efterliknar det exalterade soundet, andan och kreativiteten som var Weather Reports signatur. Med experimentlusta, nyfikenhet och hunger tar Bohuslän Big Band och John Beasley det banbrytande bandets musik in i 2020-talet.

John Beasley – Grammy-belönad pianist, kompositör och arrangör

Den amerikanske pianisten, kompositören och arrangören John Beasley tillhör de där personerna som få känner till vid namn men vars verk är desto mer bekanta. Han har bland annat skrivit musik för filmer och TV-serier som Gudfadern, James Bond och Twin Peaks och spelat med storheter som Miles Davies, Destiny’s Child, James Brown och Barbra Streisand.
Beasley har flertalet Grammy-nomineringar och 2020 vann han en Grammy för bästa instrumentala arrangemang.

Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Medverkande:
Bohuslän Big Band
John Beasley – dirigent, pianist och arrangör