Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Bohuslän Big Band

Up & Coming Jazz Talents

fredag
17 januari 2020
kl 19.00
185 kr 2 tim / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

Bohuslän Big Band

Up & Coming Jazz Talents

Ta chansen att se morgondagens jazzstjärnor i succén Up & Coming. Utvalda unga musiker bjuds in för att spela med konserthusets egna storband Bohuslän Big Band. Tillsammans framför de låtar som de unga musikerna själva valt ut för detta projekt.

Maria Palmqvist / Sång

Maria Palmqvist är en sångerska och låtskrivare bosatt i Göteborg. Hon är aktiv i olika konstellationer och flitigt engagerad som sångsolist, men hennes hjärta klappar starkast för att skriva egen text och musik. För nuvarande studerar hon masterutbildning med inriktning improvisation på Högskolan för Scen och Musik. Våren 2020 kommer hennes debutalbum.

Petter Iderström Pankinaho / Trumpet

Petter Iderström Pankinaho är en Göteborgsbaserad trumpetare som under det senaste halvåret förflyttat sig till Paris för att fortsätta studera jazz. Han studerar annars på musikhögskolan i Göteborg och är en aktiv musiker på många musikplattformer. Han kommer att spela sina alldeles, nyskrivna låtar och arrangemang med Bohuslän Big Band.

Henrik Büller / Barytonsax

Henrik Büller är en saxofonist baserad i Göteborg. Han valde tidigt barytonsax som huvudinstrument och arbetar som frilansande musiker i flera konstellationer, aktuell med ny musik släppt i eget namn  hösten 2019.   

Hampus Torarp / Piano

Hampus Torarp är född och uppvuxen i Norrköping och började spela klassisk piano vid tidig ålder men med tiden övergick det till jazz och improvisation. Han har tidigare studerat på Fridhems folkhögskola och går just nu sitt andra år på Musikhögskolan för scen och musik i Göteborg. Hampus är en mycket genrebred musiker men det är framför allt jazzen som ligger honom varmt om hjärtat, och några stora influenser är Brad Mehldau och Keith Jarret. Under kvällens konsert kommer fokus framför allt ligga på melodik, sväng och spelglädje!

Edvin Fridolfsson / Trummor

Trummisen Edvin Fridolfsson, som är född och uppvuxen i Göteborg, går nu sitt sista år på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Tidigare har han gått på Skurups Folkhögskola. Edvin är just nu aktuell med gruppen Ellas Kapell, som i oktober 2019 släppte sitt debutalbum ”Longing” på Naxos/Prophone Records. I maj 2019, blev Edvin inbjuden att som en av tre trummisar delta på residensen ”Betty Carter Jazz Ahead” på Kennedy Center i Washington D.C.

Albin Lindgård / Kontrabas

Albin Lindgård är en jazzbasist från Kristinehamn, Värmland, som främst är verksam i Paris och Göteborg, men även övriga delar av Skandinavien.  Han är utbildad vid bland annat Högskolan för scen och Musik och Skurups folkhögskola Albin spelar i många olika konstellationer och stilar, men en personlig favorit är swing. Han skriver nu musik för sin debutplatta som ska spelas in senare i år och ska även ut på vårturné 2020 med sin nya saxtrio.