Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Broadway

Norrbotten Big Band, Ellen Andersson och Mats Hålling

torsdag
21 september 2023
kl 19.00
320 kr 2 tim / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Broadway

Norrbotten Big Band, Ellen Andersson och Mats Hålling

Säg Broadway och tanken för oss genast till New Yorks storstadsmyller med pulserande gatuliv och blinkande neonskyltar. I över ett sekel har gatan fått ge namn till världens största teaterdistrikt, där oändligt många älskade musikaler har mött sin publik i framgångsrika uppsättningar. 

Nu möts jazzsångerskan Ellen Andersson, dirigenten och arrangören Mats Hålling och Norrbotten Big Band för att gemensamt hylla och framföra sina tolkningar av den musikskatt Broadway skänkt oss och som inspirerat jazzmusiker i alla tider. 
 

Ellen Andersson – framgångsrik jazzsångerska  

På kort tid har Ellen Andersson etablerat sig som en av de mest framgångsrika jazzsångerskorna i Sverige. Debutalbumet I´ll Be Seeing You utropades 2017 till årets bästa svenska jazzutgåva av Orkesterjournalen och belönades med deras pris Gyllene Skivan. Samma år fick hon SR P2:s pris Jazzkatten som Årets nykomling. Med stor kärlek till repertoaren rör sig Ellen Andersson sömlöst mellan det intima och det storslagna, det allvarliga och det lekfulla, det skrivna och det improviserade. Allt med ett stort mått av musikalisk integritet.  

Mats Hålling – arrangör och dirigent 

Arrangören, kompositören och dirigenten Mats Hålling är en av Sveriges främsta och mest anlitade. Han samarbetar med ett stort antal artister och orkestrar inom och utanför Sverige och hans arrangemang finns inspelade på ett tjugotal CD-skivor, varav några belönats – både med Grammisnomineringar och Orkesterjournalens prestigefyllda Gyllene Skivan. 

Ett utbyte mellan storbandsgiganter 

I ett exklusivt utbyte Sveriges storbandsgiganter emellan får publiken i Västergötland nu njuta av konserter med Norrbotten Big Band. Samtidigt som Vara Konserthus eget storband Bohuslän Big Band åker till Norrbotten på turné. 
 

Medverkande  

Ellen Andersson – sång 
Mats Hålling – arrangör och dirigent 
Norrbotten Big Band 

Mat och dryck

Barmeny

Tomatpaj, serveras med ost och löksallad samt zucchinitzatziki 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räksmörgås 155 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Pausmeny

Räksmörgås 155 kr
Sivans osttallrik 125 kr
Kvällens kaka 25 kr
Snacks 20 kr
Kaffe / Te 25 kr
Dricka/ Loka / Lättöl 30 kr
Rött vin / Vitt vin 18 cl 75 kr
Starköl 33 cl 60 kr


Förboka mat och dryck