Laddar Evenemang
FÅTAL

Bröderna Lejonhjärta

En tidlös saga om mod, hopp och kärlek (fr. 6 år)

lördag
14 oktober 2023
kl 13.00
105 kr 2 tim 30 min / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete med Vara Riksteaterförening
Övrig information: Teckentolkning

Bröderna Lejonhjärta

En tidlös saga om mod, hopp och kärlek (fr. 6 år)

Berättelsen om Bröderna Lejonhjärta är en tidlös kärlekshistoria. Skorpan och hans storebror Jonatan dör alldeles för tidigt – men det är bara början på historien. Bröderna återförenas i landet Nangijala och är med om äventyr som sträcker sig bortom döden själv. Där strider Jonatan och Skorpan tillsammans mot Tengils förtryck och draken Katla. En saga om kampen mellan ont och gott, om rädsla och mod – och om döden. Att våga trots att du känner sig som en liten lort, att lita på varandra, och att du kan lyckas oavsett vem du är. Om att våga hoppa, och hoppas. 

I år fyller Astrid Lindgrens fantastiska berättelse 50 år. För att uppmärksamma detta sätter Riksteatern Crea, i samproduktion med norska Teater Manu, upp denna tidlösa saga, fylld av teman som är minst lika aktuella idag som när den skrevs. 

Föreställningen spelas på svenskt teckenspråk och med svenskt tal. Baserat på föreställningens längd och innehåll rekommenderas föreställningen för barn från 6 år och uppåt. 

Besök av Hörselskadades Riksförbund 

Ta-da! Denna Familjelördag gästas av Hörselskadades Riksförbund. Flera teckentolkar finns på plats redo för skoj och bus! De finns med runt om i lokalerna och kan bistå den som behöver, medverkar vid pysslet och finns tillgängliga vid alla andra aktiviteter som vi gör tillsammans.  

Medverkande 

Akad Polus
Nikolai Schmidt Wisny
Tommy Aldergrim
Robert Fransson
Bo Hårdell
Mette Marqvardsen
Amina Ouahid

Konstnärligt team 

Efter boken av Astrid Lindgren
Bearbetning: Alexander Mørk-Eidem
Regi: Mindy Drapsa
Scenografi: Christine Lohre
Kostym: Lars Otterstedt
Maskdesign: Linda Gonçalves
Ljusdesign: Charlie Åström
Dramaturgi: Janne Langaas
Komposition: Erik Hedin

Riksteatern Crea i samproduktion med Teater Manu. 

Om Familjelördag  

Ta med både barn och barnbarn, nära och kära till Familjelördag. I rampljuset står alltid fantasieggande föreställningar med barnens favoriter. Runt om i huset anordnar vi lekfulla aktiviteter där du kan ha barnsligt roligt tillsammans med hela familjen.  

Våra Familjelördagar sponsras av Länsförsäkringar Skaraborg. 

 

Mat och dryck

Familjelunch

En mumsig mat för stora och små magar. Maten ackompanjeras av en svängig sallad. Ingen förbokning behövs - maten köps på plats.