Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Bubbel, brie och barock 

Klassisk musik med en twist på Vaner Atelier i Lidköping

fredag
26 augusti 2022
kl 19.00
295 kr Vaner Atelier
Arrangör: Vara Konserthus

Bubbel, brie och barock 

Klassisk musik med en twist på Vaner Atelier i Lidköping

Vara Konserthus tar musiken till nya scenrum – denna gång blir det till vintagebutiken Vaner Atelier i Lidköping. I en svartmålad industrilokal fylld med vackra vintagemöbler får du uppleva klassiska tongångar med en twist. Göteborgsbaserade ensemblen Odd Size står för musiken. Dessutom blir det bubbel och goda ostar.  

MUSIKEN:

Odd Size komponerar om 1600-talsmusik och skapar ett helt nytt klanguniversum. Ibland är det klassiska Dowlandsånger i ny kostym och ibland är det bara originaltexten som återstår. Barockinstrument med tarmsträngar möter elektroniska klanger som ibland klingar smäktande och drömskt och ibland ruffigt och svängigt.   

ENSEMBLEN:

Odd Size har sina rötter i Göteborg och operasällskapet ”Utomjordiska”. Deras vision är att presentera ett perspektiv på klassisk musik som är kreativt och med mycket improvisation, och som utmanar gängse uppfattningar vad klassisk musik är. Ibland med inspiration av jazz och folkmusik, men i botten barockmusik.  

Per Buhre – sång, violin, viola
Fredrik Bock – luta  
Johannes Lundberg – kontrabas  
Harald Svensson – keyboards  
Michaela Antalová – slagverk 

LOKALEN: 

I en 1 300 kvm stor svartmålad industrilokal i Lidköping finns Vaner Atelier. Här finns varsamt handplockade vintagemöbler och unika inredningsdetaljer från Europas alla hörn. För en kväll blir lokalen scenrum för klassisk musik med en twist.   

BUBBEL OCH BRIE:

Vi bjuder dig på alkoholfritt bubbel och brie. OBS! Det kommer inte att serveras alkoholhaltiga drycker under kvällen.

Konserten arrangeras av Vara Konserthus och är en del av att utveckla sättet att uppleva klassisk kammarmusik.   NÄR SKA JAG VARA PÅ PLATS?

Dörrarna till lokalen öppnar kl. 18.30, då börjar vi även att servera bubbel och brie. Konserten börjar sedan kl 19.00.

Plats: Vaner Atelier 
Roddaregatan 1, 531 40 Lidköping