Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Candoco Dance Company

Set and Reset/Reset och Last Shelter

tisdag
31 maj 2022
kl 19.00
200 kr 1 tim 25 min / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete Göteborgs Dans- och Teaterfestival

Candoco Dance Company

Set and Reset/Reset och Last Shelter

Världsledande Candoco Dance Company från England återvänder till scenen med en kväll i två akter från två tongivande koreografer med stark koppling till New York.

Kvällen börjar med Set and Reset/Reset, en ombearbetning av Trisha Brown Dance Companys verk Set and Reset från 1983. Dansarna rör sig drömlikt i en form som påminner om ett kalejdoskop. Detta till musik av Laurie Anderson.

Kvällen fortsätter med Jeanine Durnings Last Shelter som formas till ett unikt verk varje gång. Vinglande på kanten i en ständigt föränderlig miljö, belyser denna koreografi hastighet och precision i hur dansarna rör sig, både enskilt och som grupp.

Det blir en oförglömlig upplevelse tillsammans med Candoco Dance Company som fortsätter att utmana och utforska uppfattningar om vad dans kan vara.

Om Candoco Dance Company

Kompaniet grundades 1991 och blev då banbrytande som första kompani som sammanförde dansare med och utan funktionsvariation. I sitt omfamnande av olikheter berikar Candoco Dance Company scenen genom att tillföra spännande, mångsidiga och nya sätt att tänka kring dans.

Idag bjuds världsledande koreografer in till kompaniet. Förutom föreställningsverksamheten har de även initierat utbildningar för dansare och koreografer med funktionsvariationer som med självklarhet tar sin plats på scenen.

Set and Reset/Reset

En omarbetning av originalverket av Trisha Brown Dance Company, här med dansare ur Candoco Dance Company.

Last Shelter av Jeanine Durning

På scen:

Megan Armishaw
Joel Brown
Ihsaan de Banya
Mickaella Dantas
Olivia Edginton
Anna Seymour

Evenemanget har flyttats från tidigare datum

Håll i din biljett – den gäller till detta datumet. Frågor om biljetter? Kontakta biljettkassan på 0512-315 00.