Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Celtic Christmas

Julkonsert med West of Eden

onsdag
15 december 2021
kl 19.30
395 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Celtic Christmas

Julkonsert med West of Eden

Traditionsenligt bjuder Vara Konserthus och West of Eden in till keltiskt julfirande. I den fantastiska konserten Celtic Christmas står irländsk och engelsk folkmusik i centrum. Allt från medeltida hymner, Christmas carols och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en stämningsfull julkonsert.

West of Eden har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken. Bandet är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. Genom åren har de samarbetat med medlemmar ur The Chieftains, Alison Krauss & Union Station och Mark Knopflers band och turnerat i Europa och Kina.

I höstas släppte bandet sin senaste skiva Taube där de för första gången sjöng på svenska och gav Evert Taubes älskade låtar en ny spännande irländsk färg! Bandets inspelning av Celtic Christmas-konserterna har hyllats i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.