Laddar Evenemang
FÅTAL

D.I.S.C.O.

Extravagant hyllning till klubbkulturen

torsdag
5 oktober 2023
kl 19.00
100 kr ca 1 tim / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Rek. från 12 år
Arrangör: Vara Konserthus

D.I.S.C.O.

Extravagant hyllning till klubbkulturen

Hurra, jubel och fanfar – var med och fira när Vara Konserthus fyller 20 år! Detta evenemang är en del av Jubileumsfestivalen 5-8 oktober 2023. 

Discokulan i taket. DJ:n står vid båset. Musiken strömmar ut från högtalarna. Föreställningen D.I.S.C.O. (Don’t initiate social contact with others) tar oss med på en extravagant klubbkväll. På scenen ser vi nio dansare och en DJ som hyllar klubbkulturen och dess gemenskap. Koreografen Josépha Madoki, också kallad Princess Madoki, överöser oss med glitter, glamour och fullkomlig excentricitet. 

Dansstilen waacking har en självklar plats och tillsammans med klubbmusiken från scenens DJ får vi känna pulsen från klubben och gemenskapen i dansen. 

D.I.S.C.O. skapades under pandemins karantän och skärpta restriktioner. Djupt präglad av isoleringen drömde sig Madoki tillbaka till klubbens dansgolv och 70-talets discomusik. Med önskan om att få leva, om så bara för en natt, är D.I.S.C.O. en hyllning till livet, dess galenskap och eufori. 

Vad är waacking? 

Dansstilen waacking skapades av queers of colour i Los Angeles under 1970-talets disco-era. Tidens atmosfär var till stor del rasistisk och fördömande gentemot homosexualitet och queeridentiteter. Ur behovet för självuttryck och befrielse uppstod waacking som en social dans inom gayklubbarna i Los Angeles. Dansstilens soundtrack var tidens mest provocerande och kontroversiella musikaliska fenomen: disco och funk-musik. 

Eftersamtal 

Direkt efter föreställningen intervjuar danskritikern Lis Hellström Sveningson koreografen Josépha Madoki och några av dansarna i kompaniet. De berättar om sitt arbete och du som sitter i publiken har möjlighet att ställa frågor. Publiken bjuds på alkoholfritt bubbel för att skåla in firandet av Jubileumsfestivalen!

Detta ingår i din biljett. Tid: 40 minuter. 

Medverkande dansare och DJ 

Rémi Bajramie aka Waabee 
Daniela Barbieri 
Suzanne Degennaro 
Manon Del Colle aka Poupie Velvet 
Célia Derrahi 
Mario Dúran 
Oumrata Konan 
Paul Moscoso aka Paul de Saint Paul 
Mathis Saïd 
DJ: DJ Naajet 

Konstnärligt team 

Koreografi: Josépha Madoki aka Princess Madoki 
Kostym och scenografi: Mario Faundez 
Ljusdesign: Florent Ecrohart 
Ljustekniker: Marine Stroeher 
Producent: Dirk Korell 
Producent: Dirk Korell 
Bokningar: camin aktion | Dirk Korell, Naïs Haidar, Leticia Martín 
Produktion: Compagnie Madoki 
Exekutiv produktion: camin aktion 
Foto: La Place Medhi BsmK, Raphael Laboureu 

Samproduktion: 

La Villette – Paris, Compagnie DCA (La Chaufferie), Points communs – Nouvelle scène nationale de Cergy-Pontoise / Val d’Oise, La Place, Espace 1789 de Saint-Ouen, scène conventionnée de Saint-Ouen, Centre de la danse Pierre Doussaint, GPS&O, Les Mureaux, CCN de Créteil et du Val-de-Marne/Cie Käfig, Compagnie DYPTIK 

Produktionen genomförs med stöd av: 

SP.O.T – Support network for choreographic creation and dissemination of urban dance companies in the region of the Greater Paris 
Residencies: Company DCA (La Chaufferie), La Place, Company DYPTIK, Centre de la danse Pierre Doussaint, GPS&O, Les Mureaux, Théâtre de La Nacelle GPS&O, Aubergenville 

Studio: CND, Centre national de la danse. 
Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2023. 

Jubileumsfestivalen genomförs med stöd av Stenastiftelsen. 

Stenastiftelsen

 

Mat och dryck

Jubileumsbuffé 295 kr

En meny komponerad särskilt för konserthusets Jubileumsfestival. Lokala råvaror möter spännande smaktoner. En riktig smaksymfoni!

Fläskytterfilé från Halla Gård bakad med kökets egen senap
Kycklingspett med smak av citron och rosmarin
Lokala charkprodukter / Grönsallad
Miniostpaj på Sivans ostar och småtomater
Sallad på kvarngryn från schlätta / Gulärtshummus
Rotsaker marinerade i grönkålspesto
Rostad kålsallad med honung och päron
Ljumna delikatesspotatisspett med smör och havssalt
Majonnäs på brynt smör och rostad vitlök
Brödbuffé / Vispat smör

Barmeny

Tomatpaj, serveras med ost och löksallad samt zucchinitzatziki 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Jubileumsbricka, ost och charkbricka från lokala producenter 135 kr (Kan inte köpas på plats, förbeställ innan ditt besök)

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.


Förboka mat och dryck