Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Dalasinfoniettan

torsdag
12 mars 2020
kl 19.00
390 kr 1 tim 40 min / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Dalasinfoniettan

Det var nyligen som Dalasinfoniettan tillsammans med Ann-Christine Larsson, sopran och Joachim Gustafsson, dirigent gav uppskattade nyårskonserter tillsammans. Då fick den klassiska TV-sända nyårskonserten i Wien agera inspiration för en afton fylld med festmusik från just Wien i gungande valser och ljuvliga sopranklanger. Eftersom samarbetet var en riktig fullträff går orkestern återigen ihop med paret; denna gång i turnéform och med musik av Fanny Mendelsohn Hensel (1805–1842), Hector Berlioz (1803–1869), Frederick Delius (1862–1934) och Francis Poulenc (1899–1963).

Ann-Christine Larsson – sopran

Ann-Christine Larsson studerade för professor Birgit Stenberg på solistlinjen vid Kungliga Musikhögskolan som senare ledde fram till att Larsson år 1986 utsågs till Jenny Lind-stipendiat. Andra personer som betytt mycket för hennes vokala och konstnärliga utveckling är bland annat Kerstin Meyer, Birgit Stenberg och Nicolai Gedda. Larsson har stått dels på svenska scener såsom GöteborgsOperan, Norrlandsoperan, Kungliga Operan och Folkoperan och även på operahusens magnifika scener i Amsterdam, Bergen, Bogota, Bonn, Bryssel och Singapore för att nämna några.

Joachim Gustafsson – dirigent

Joachim Gustafsson började sin bana som violinist och var förste konsertmästare vid Göteborgsoperan 1994–2004 innan han gick över till att dirigera på heltid. Studier i dirigering ägde rum i Wien för professorerna Otmar Suitner och Karl Österreicher. Numera är han förste gästdirigent i Bogotas Filharmoniska Orkester och ofta gäst vid Göteborgs och Malmös symfoniorkestrar. Gustafsson är även engagerad som operadirigent vid bl.a. Kungliga Operan, Den Jyske Opera, Göteborgsoperan, Malmöoperan, Staats-theater Darmstadt och Theater Ulm. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har anlitat honom som gästprofessor i dirigering.

Program – Dalasinfoniettan

Fanny Mendelssohn Hensel: Ouvertyr i C-dur
Hector Berlioz: Les nuits d’été
Frederick Delius: A Song Before Sunrise
Francis Poulenc: Sinfonietta

Introduktion i Lilla salen kl. 17.30. Fri entré. Begränsat antal platser.