Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

David Huang och Carl Bagge

Två flyglar – klassiskt möter jazz

onsdag
5 oktober 2022
kl 19.00
310 kr 1 tim 15 min / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus
Övrig information: Numrerad sittplats

David Huang och Carl Bagge

Två flyglar – klassiskt möter jazz

Två blanka flyglar på scenen. Två spotlights. Två improvisationsmusiker. Jazz möter klassiskt när pianisterna Carl Bagge och David Huang slår sig ner vid var sin flygel.

Pianisten, kompositören och arrangören Carl Bagge har en gedigen och lång karriär som sträcker sig från att spela tillsammans med den legendariske jazztrummisen och bandledaren Fredrik Norén till att vara klaviaturspelare och kapellmästare i Robyns band till att arrangera för Sveriges Radios Symfoniorkester. Han har turnerat både i Sydamerika och Asien, varit musikaliskt ansvarig för tre stora teaterproduktioner, gjort flertalet skivinspelningar och har ett nära samarbete med jazzsångerskan Isabella Lundgren.

Carl Bagge – en av svensk jazz flitigaste pianister

Carl Bagge är aktuell med flera kommande skivreleaser bland annat med Georg Riedel och Ekdahl/Bagge Big Band. I höst når han dessutom ännu en milstolpe när han presenterar en debut i eget namn.

David Huang – hyllad klassisk pianist som bryter ny mark

David Huangs katapultkarriär blev ett faktum när han 2014 vann Sveriges största tävling för klassiska musiker, "Solistpriset". Han blev snabbt utsedd till Sveriges Radio P2:s husartist och är sedan dess en av Sveriges mest efterfrågade solister. David har bland annat spelat med Göteborgs Symfoniorkester, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungl. Filharmonikerna i Stockholm samt turnerat genom Europa som "Rising stars" med klarinettvirtuosen Magnus Holmander. Sedan 2020 är David "Artist in Residence" hos oss på Vara Konserthus där han har i uppdrag att utveckla kammarmusiken.

David vurmar för att sprida den klassiska musiken till en ny och ung publik, 2016 startade han därför konsertserien "Förstaparkett" som presenterar den främsta kammarmusiken i en hemmafestmiljö. Sedan 2018 är David tillsammans med Christian Karlsen grundare och konstnärlig ledare för en av Sveriges största festival förknippad med klassisk musik och ung publik, "Gränslandet - Symfonisk fest".