Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

FÅTAL

Dreams of Pianos

Meditativ konsert med David Huang

torsdag
16 december 2021
kl 19.30
310 kr ca 1 tim Sparbanken Blackbox
Arrangör: Vara Konserthus
Övrig information: Onumrerad sittplats

Dreams of Pianos

Meditativ konsert med David Huang

Harmoniskt, meditativt och innerligt. Pianisten David Huangs idé till denna konsert är att skapa en oas där känslan för tid och rum blir irrelevant. Det blir med andra ord en konsert som tilltalar dina sinnen på flera sätt. För att komma i stämning innan konserten har du möjlighet att ta del av ett yogapass.

- Ett av mina starkaste musikaliska intryck var när jag hörde den ryska pianisten Grigorij Sokolov spela en pianoafton i fullsatt ett konserthus. Det var magiskt att se och höra honom ensam sittandes vid flygeln, helt förkovrad i sin egen värld. Jag sögs in i någon sorts sfär där alla tankar upphörde. Det är liksom det som är essensen, det man känner där och då, berättar David Huang.

Under konserten kommer du bland annat få uppleva den franske kompositören Erik Saties Gymnopédies, Grammynominerade Missy Mazzolis verk Isabelle Eberhardt Dreams of Pianos och svenska grammisvinnaren Andrea Tarrodis Crystallites. Nyskrivna verk av nu levande kompositörer blandas med verk av barocktonsättare så som Francois Couperin och Jean-Philipe Rameau.

Pianisten David Huang tar sig an klassisk musik på ett nytt sätt, och är inte rädd för att bryta konventioner. Det märks inte bara i vad som står på scenen utan även i hur du som sitter i publiken får uppleva konserten – bort med stela stolsrader och in med soffor, lösa stolar och yogamattor. Denna konsert är i Sparbanken Blackbox, och det flexibla scenrummet skapar möjligheter för dig att uppleva musiken precis som du vill – sittandes, ståendes, liggandes eller varför inte gåendes.

David Huang – en klassisk rebell

Pianisten David Huang är en av Sveriges mest efterfrågade solister och en regelbunden gäst hos de stora symfoniorkestrarna och konserthusen, både i Sverige och runt om i världen. David brinner för att sprida den klassiska musiken till ny och yngre publik, samt förändra normerna för hur klassisk musik upplevs. Detta har han bland annat gjort genom att vara en av de som startat konsertserien Förstaparkett och festivalen Gränslandet. David Huang är Artist in Residence på Vara Konserthus, under sin tid som residensartist kommer David att jobba med att utveckla kammarmusiken.

Konsert + yoga = sant

Kom i stämning till konserten med ett lugnt och inkännande yogapass som passar såväl nybörjaren som den erfarna yogautövaren. Passet är inspirerat av Yinyoga och Sensing Yoga. Instruktör är Märta Gustafsson.

Tid: 18.30-19.15

Hur bokar jag yogapasset? Yogapasset är gratis och bokas samtidigt som du köper din biljett, via biljettkassan på tel. 0512-315 00 eller direkt över webben. Så ta med din yogamatta och kom!

Är yoga inte din melodi? I så fall kan du välja att bara gå på konserten.