Laddar Evenemang
FÅTAL

Emil i Lönneberga

Allsångsteater för hela familjen (fr. 4 år)

lördag
7 oktober 2023
kl 11.30
100 kr 45 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Emil i Lönneberga

Allsångsteater för hela familjen (fr. 4 år)

Hurra, jubel och fanfar – var med och fira när Vara Konserthus fyller 20 år! Detta evenemang är en del av Jubileumsfestivalen 5-8 oktober 2023. 

Emil i Lönneberga, pojken som gjorde flest hyss av alla i hela Småland, firar 60-årsjubileum. Då blir det kalas och du är inbjuden! Det här är en föreställning där berättelsen om Emil varvas med kända sånger som Du käre lille snickerbo, Hujedamej sånt barn han var och Idas sommarvisa. Alla i publiken är välkomna att sjunga med i denna allsångsteater för hela familjen. En hyllning till Astrid Lindgrens älskade karaktär där vi hurrar för födelsedagsbarnet och alla hans hyss – utan dem hade det ju inte blivit några berättelser!  

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med United Stage, UMG Kids och Astrid Lindgren Aktiebolag. 

Baserat på föreställningens längd och innehåll rekommenderas föreställningen för barn från 4 år och uppåt. 

 

Jubileumskalas hela dagen

Det blir en riktigt festlig förmiddag för alla åldrar där vi firar att konserthuset fyller år. Torget utanför konserthuset fylls av foodtrucks, publikfavoriten Jecko och gycklarna och trollkarlarna Knaster och Knas rör sig band publiken, Aurora bjuder på tyg- och eldshow och magiska musikern Gaeya ger minikonserter i en tipi. 

Läs mer om hela Jubileumskalaset. 


Jubileumsfestivalen genomförs med stöd av Stenastiftelsen.
 

Stenastiftelsen

 

Mat och dryck

Under dagen finns flera foodtrucks utomhus på konserthustorget. Konserthusets restaurang serverar fika. Ingen förbokning.