Laddar Evenemang
FÅTAL

En afton med Elvis vänner och originalmusiker

Med Dwight Icenhower, Bob Lanning och Jim Murray

torsdag
7 april 19.30
ORD. PRIS 440 kr Stora salen 2 tim / Paus ARR: Deelen Consult

En afton med Elvis vänner och originalmusiker

Med Dwight Icenhower, Bob Lanning och Jim Murray

Har du nånsin drömt om hur det skulle vara att se den legendariske rock-kungen Elvis Presley, i verkligheten, att få se honom uppträda alldeles framför dig? I högform, med den där unika rösten, sjungandes sina klassiska hits, som "Suspicious Minds", "Blue Suede Shoes" och "Love Me Tender"?

Elvis Presley dog för 43 år sedan, men hans minne lever i högsta välförmåga. Idag är han ansedd som en av vår tids främsta scenartister och som en av de mest inflytelserika musikerna genom tiderna. Hans låtar spelas och laddas ner i alltjämt imponerande mängd. Nyligen, tack vare datoranimeringens förtjänst, medverkade han i kassasuccén "Blade Runner 2049". Den anmärkningsvärda scenproduktionen AN EVENING WITH ELVIS' FRIENDS AND ORIGINAL MUSICIANS tar dig tillbaka till dagarna då Kungen regerade över världens scener. Den här konserten är det närmaste man kommer en riktig konsert med Elvis Presley. Dwight Icenhower (37), som är allmänt ansedd som världens främste Elvis-tolkare, är showens solosångare. Dwight har redan vunnit titeln "The World's Best Elvis" fyra år på raken. Till och med människor som kände Elvis och arbetade med honom blir förvånade när de ser Dwight på scen, eftersom han både ser ut och låter precis som Elvis. Dwight uppträder med stor passion och äkthet, utan att för en sekund låtsas vara Elvis. Under konserterna framhåller Dwight alltid att det bara finns en Elvis och att han endast är ett fan som hyllar sin hjälte. Deltagarlistan är imponerande och innehåller flera musiker som tidigare jobbat med Elvis, såsom trumslagare Bob Lanning, som arbetade med Elvis i Las Vegas och som kan höras på originalversionerna av "The Wonder Of You", "C. C. Rider"och "Polk Salad Annie".

En av Elvis favoritsångare Jim Murray, från sånggruppen The Imperials, kommer också att vara där - ett riktigt kap! Jim arbetade intensivt med Elvis under dennes comeback-period och kan ses i den populära konsertfilmen "Elvis - That's The Way It Is" (1970). Elvis älskade att höra Jim sjunga gospel och efter konserter brukade de ofta varva ner genom att sjunga gospel tillsammans. Under showen kommer vi att återskapa dessa magiska stunder och Jim och Dwight kommer att framföra flera av Elvis gospelfavoriter tillsammans, såsom "How Great Thou Art" och "Sweet, Sweet Spirit". Den här showen har nu varit en succé i Vara Konserthus under sju år i rad. En oförglömlig kväll - eller, som Elvis klassiska album från 1959 uttrycker det, "A Date with Elvis"!

"This is as close as it gets!". Världens främste Elvis-tolkare DWIGHT ICENHOWER har sammanstrålat med flertalet av Elvis ursprungliga bandmedlemmar: TCB-bandmedlem och trummis BOB LANNING och sångare i The Imperials originaluppsättning JIM MURRAY. Tillsammans har de bildat ett riktigt höjdarband som skapar det speciella soundet från Presley hitsen från 50-, 60- och 70-talen, med klassiker som "Always on My Mind", "It's Now Or Never", "Blue Suede Shoes" och "Suspicious Minds". Ett riktigt fyrverkeri av igenkänning för både Elvis-fans och musikälskare, detta är en unik show som inte får missas! Efter showen hålls en "meet & greet"-sammankomst, där man kan träffa The Kings musiker på tu man hand.

____

Föreställningen har flyttats från tidigare datum

Håll i din biljett – den gäller till detta datumet. Frågor om biljetter? Kontakta biljettkassan på 0512-315 00.