Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

FÅTAL

En Hyllning till Ted Gärdestad

"Vi gör låtarna precis så som Ted ville ha dem"

söndag
16 oktober 2022
kl 16.00
425 kr 2 tim / Paus Stora salen
Arrangör: HPM Entertainment AB

En Hyllning till Ted Gärdestad

"Vi gör låtarna precis så som Ted ville ha dem"

Ted Gärdestads kompband, Rock'n'Roll Machine 1991–1996, försätter sin turné under 2022. 1991 kom bandet, Rock'n'Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad. Det blev ett fem år långt samarbete och cirka 100 konserter tillsammans.

I oktober 1991 spelade bandet med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad.

Sedan 2013 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige. Bandet hyllar Ted på det sätt han själv önskade och spelar hans musik precis som han ville att den skulle låta. En hyllning till två av de absolut största kompositörer/textförfattare i Sverige – Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad!

Om "Maskinen"

Bandet består av hela 13 personer och bandets tre sångare, Titti, Tessan och Tomas framför Ted & Kenneths musik & texter. Brödernas låtskatt lever vidare från generation till generation. Vem har inte nynnat med i ”Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kom i Min Fantasi, Goliat från Gat, C hapeau-claque” m.fl.

”Mycket värme och kärlek under lördagens konsert på Stadsteatern" (Falköpings Tidning)

”Maskinen” spelar Ted Gärdestads musik så som Ted själv ville att den skulle låta. Och det gör de bra.” ”Kapellmästaren och basisten Peppe Maier hade ingen brådska när han mellansnackade. Det var befriande.” (Örnsköldsviks Allehanda)

Föreställningen blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att musiken har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som berör som är kopplade Ted & Kenneths underbara låtar.

Föreställningen har flyttats från tidigare datum

Håll i din biljett – den gäller till detta datumet. Frågor om biljetter? Kontakta biljettkassan på 0512-315 00.