Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

En kväll med Eva Eastwood

Sveriges Rockabilly-drottning

fredag
28 oktober 2022
kl 19.30
395 kr 1 tim 30 min / Ingen paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

En kväll med Eva Eastwood

Sveriges Rockabilly-drottning

Välkommen till en genuin och varm kväll med Eva Eastwood och hennes kompband "The Major Keys". Kvällen utlovar skönt mellansnack, härlig stämning och alla goa låtar som Eva har blivit både känd och älskad för – både på svenska och engelska. Eva har kommit att kallas Sveriges Rockabilly-drottning och det är ingen överdrift. Som få rockar hon loss med sin helt unika stil och egna låtar.

The Major Keys

Eva Eastwood - Sång och gitarr
Chris Bergström - Gitarr
Jan Östlund - Bas
Adam Östlund - Trummor
Jonas Wilson Stoltz - Piano
 

Eva Eastwood

Eva Eastwoods historia är imponerande ur många aspekter både som artist och privatperson. Hon är en av Sveriges mest älskade artister inom Rockabilly-genren och har under två decennier underhållit publiken med sin enorma låtskatt. Även internationellt är Eva Eastwood ett respekterat namn inom genren och har bland annat blivit invald i Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennessee.

Med över 800 titlar i bagaget jämför man hennes låtskrivar-speed med självaste Dolly Parton. Under 2020, mitt under pandemin, släppte Eva Eastwood ”Candy”. Albumet gick rakt in som nr 1 på svenska albumlistan för fysiska skivor. Som en modern tidsmaskin fångar hon med självklar fingertoppskänsla de ljuvliga melodier och det opretentiösa sväng som strömmade ur den första Rock’n’Roll-generationens radioapparater och jukeboxar. Just nu är Eva aktuell med ett samlingsalbum med pärlor från sin karriär, bland annat "My My My", "I Wanna Party", "Boredom", "Packing Up To Hit The Road", "7th Heaven On 5th Floor", "Before you came".

Efter filmen om hennes liv – ”Eva en lyckost” av Matz Eklund blev Eva också känd och uppmärksammad som en överlevare. I filmen berättar hon på ett enkelt och okonstlat sätt om sin svåra uppväxt och hur hon övervann sorgen med musiken som hjälp. Som Matte Lagerwall, sångare i The Boppers, sa efteråt – ”Eva är Girl Power på riktigt”.

Foto: Emmelie Åslin