Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Göteborgs Symfoniker och Barbara Hannigan

Dans och sång i Paris

torsdag
27 april 2023
kl 19.00
425 kr 2 tim / Paus Stora salen
Arrangör: Vara Konserthus

Göteborgs Symfoniker och Barbara Hannigan

Dans och sång i Paris

Den dirigerande sopranen Barbara Hannigan är Göteborgs Symfonikers förste gästdirigent. I april kommer hon till Vara tillsammans med symfonikerna.  

Barbara Hannigan hittar gemensamma nämnare: Stravinsky, Offenbach och Weill var verksamma i Paris och hade andra hemländer alla tre. Stravinskys 1700-talsbalett Pulcinella – med kostymer av Picasso – blev en stor succe, precis som Offenbachs ”Det glada Paris” med can-can och allt. I Paris påbörjade Kurt Weill sin internationella karriär som musikalkompositör vilket framöver ledde till premiärer på Broadway. Barbara Hannigan sjunger här några av hans finaste sånger från den tiden. 

Barbara Hannigan 

Kanadensiska Barbara Hannigan är sedan 2019 förste gästdirigent för Göteborgs Symfoniker. Hon gjorde sin första konsert med Göteborgs Symfoniker 2013 – redan det en succé – och var säsongen 2015-2016 orkesterns Artist in Residence. Som sångerska och dirigent samarbetar hon med ledande orkestrar som London Symphony Orchestra, Franska Radions filharmoniker, Toronto Symphony Orchestra, Münchens filharmoniker och Sveriges Radios symfoniorkester. Barbara Hannigans debutalbum som sångare och dirigent, Crazy Girl Crazy, släpptes 2017 och erhöll både en Grammy och en Juno för bästa vokalalbum.  

Barbara Hannigan utsågs 2021 av Stenastiftelsen till hedersstipendiat och fick ta emot en stipendiesumma på 300 000 kr. Stenastiftelsen firade 25-årsjubileum med en konsert där Barbara Hannigan och flera tidigare stipendiater framträdde på scen vid firandet. Senast Barbara Hannigan gästade Göteborgs Symfoniker var i april 2022, då i samarbete med dirigentkollegan och violinisten John Storgårds.  

Program

Stravinsky – Pulcinella, komplett balettmusik 
Paus 
Offenbach / Rosenthal – Ur Gaîté Parisienne 
Weill – Youkali 
Weill – Lost in the Stars 

Medverkande  

Göteborgs Symfoniker
Barbara Hannigan - dirigent
Antoin Kessel - bas
James Way - tenor
Fleur Barron - mezzosopran

Introduktion innan konserten

Vill du veta mer om konserten? Innan konserten med Göteborgs Symfoniker ges en introduktion i Lilla salen kl 18.15. Här får du en större inblick i verken som kommer att framföras. Erik Risberg håller i introduktionen. Han har varit orkesterpianist i Göteborgs Symfoniker i nära fyra decennier och är även en mycket erfaren kammarmusiker.

Det är fri entré men platsbiljett måste bokas via hemsidan eller via biljettkassan på tel. 0512-315 00. Begränsat antal platser.

Boka introduktion

 

Mat och dryck

Kompositörsbuffé 315 kr

Komponera din egen meny genom att välja det som passar din melodi från denna goda tvårättersbuffé. På förrättsbuffén finns lokalproducerad chark, sallad och röror och på varmrättsbuffén hittar du godsaker som helbakad fläskytterfilé och kyckling samt goda tillbehör. En riktig smaksymfoni! Kaffe på maten ingår.

Förrätter
Tre inlagda sillar från vårt eget kök / Ägghalvor
Lax- och pepparrotsröra / Grönsallad
Lokalproducerad chark / Brödbuffé

Varmrätter
Potatis- och rotfruktsgratäng / Pommes frites
Helbakad fläskytterfilé / Soja- och ingefärskyckling
Chorizo / Aioli / Coleslaw med chili
Säsongens picklade grönsaker / Hembakat bröd 


Barmeny

Prästostpaj med sparris toppad med kallrökt skinka 125 kr
Kycklingsallad 145 kr
Räkmacka 155 kr

Till detta får du hembakat bröd, smör samt en god röra.

Pausmeny

Räksmörgås 155 kr
Sivans osttallrik 125 kr
Kvällens kaka 25 kr
Snacks 20 kr
Kaffe / Te 25 kr
Dricka / Loka / Lättöl 30 kr
Rött vin / Vitt vin 18 cl 75 kr
Starköl 33 cl 60 kr


Boka