Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Hannah Svensson Group

Med Jan Lundgren, Ewan Svensson, Matz Nilsson & Zoltan Csörsz

söndag
12 september 2021
kl 18.00
250 kr 2 tim / Paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Onumrerad sittplats
Arrangör: Vara Konserthus

Hannah Svensson Group

Med Jan Lundgren, Ewan Svensson, Matz Nilsson & Zoltan Csörsz

Här får vi höra helt nykomponerat material från Hannah Svensson Group och deras senaste album "Places and dreams" blandat med en och annan låtskatt ur den amerikanska sångboken i nya förklädnader. Musiken präglas av starka melodier och ett möte mellan jazz och popharmonier och stort utrymme för improvisation. Gruppens musikaliska influenser spänner från jazz, pop och fusion, där det egna soundet går som en röd tråd genom varje låt.

Kritikerrosade sångerskan och låtskrivaren Hannah Svensson har med fem skivalbum etablerat sig som en av våra mest uppskattade jazzsångerskor. Hannah banar sin egen väg och hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt. Bland annat medverkade hon på London Jazzfestival 2018 med en konsert på populära jazzklubben ”Pizza Express”.

Hannah Svensson Group består förutom av Hannah själv av fyra förnämliga jazzmusiker. Jan Lundgren som räknas som en av världens mest framstående jazzpianister, Ewan Svensson är en av vårt lands mest personliga och hörvärda gitarrister tillika Hannahs far. Den legendariske basisten och kapellmästaren Matz Nilsson samt en av Sveriges allra mest respekterade och skickliga trummisar med en unik känslighet i sitt spel – Zoltan Czörsz.

Citat:

”Hannah Svenssons vokala förmåga och tajming är uppenbar från första till sista tonen” – Orkesterjournalen 2018

”Svensson has developed a magnetic stage presence” – Jazz journal 2017

Medverkande:
Hannah Svensson - Sång
Jan Lundgren - Piano
Ewan Svensson - Gitarr
Matz Nilsson - Bas
Zoltan Csörsz - Trummor