Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

INSTÄLLD

Harpo

Visor & hits

söndag
20 mars 2022
kl 18.00
485 kr 1 tim 50 min / Paus Stora salen
Arrangör: HitNöje AB

Harpo

Visor & hits

Evenemanget är inställt. Har du köpt biljett? Kontakta gäst- och biljettservice på tel. 0512-315 00 för återköp.

__

Harpo är en av få artister vars superhits från 70-talet fortfarande spelas dagligen på radio. Han är aktuell i “Så Mycket Bättre” och släppte precis ett nytt album.

I vår är det äntligen dags för en av landets största musikexporter att bege sig ut på Sverigeturné med “Visor & Hits” – en turné som sammanfattar Harpos händelserika liv och tar med publiken på en musikalisk resa genom tid och rum.

Harpo slog igenom 1973 med låten ”Honolulu” och hade under 1970-talet stora hits med såsom ”Horoscope”, ”Sayonara”, ”Television” och superhiten ”Moviestar” – en låt som tog honom till kontinenten och framförallt Tyskland, där han än idag turnerar regelbundet. Där ligger världshiten fortfarande på en av de största radiostationernas topp 20-lista över de mest spelade låtarna.

Nu är Harpo aktuell som en av deltagarna i årets “Så Mycket Bättre” och med det nya albumet “Songwriter” – ett helt akustiskt album och det första han släpper på engelska sedan 80-talet. Nu står det även klart att Harpo beger sig ut på en Sverigeturné med “Visor & Hits” i vår.

- Det ska bli jättekul! Jag har alltid haft så mycket på gång i Tyskland och därför inte kunnat spela särskilt mycket i Sverige de senaste åren. Det ska bli spännande och skönt att möta svensk publik, säger Harpo.

Under turnén kommer publiken få följa med på en färd in i Harpos liv – med berättelser om krokiga vägval från barndomen i Bandhagen till Calle Flygares teaterskola till att bli gatumusiker i Europa. Om ett grammofonkontrakt med Stickan Andersson, förlagskontrakt med Mickie Most i London, samarbete med Bengt Palmers och vänskap med Ted Gärdestad. Om att bo i en väderkvarn, att bli bonde i Halland, träna travhästar och föda upp djur. Om lyckor och olyckor, konst, musik och kärlek. Och så lite skvaller från "Så Mycket Bättre".

- Sen blir det hits! Avslutar Harpo.

Med på scen är musikerna och veterinärerna Andrew Blockley och Mikael Djupsjöbacka.