Laddar Evenemang

Evenemanget har passerat

Jag vill se kommande evenemang >

Head Peace

Dansverk av Niki ”Awandee” Tsappos

torsdag
28 april 2022
kl 19.00
200 kr 1 tim / Ingen paus Sparbanken Blackbox
Åldersgräns: Rekommenderas från 13 år
Arrangör: Vara Konserthus i samarbete Vara Riksteaterförening

Head Peace

Dansverk av Niki ”Awandee” Tsappos

Head Peace är hiphopstjärnan Niki ”Awandee” Tsappos första renodlade scenverk, här fördjupar hon sig i konstformen dans som hon älskar. Med grunden i hiphop förs vi in i ett afrofuturistiskt universum. Genom dansande konversationer välkomnas publiken in till ett meditativt headspace där det egna sökandet av peace står i centrum. Här lyssnar vi in den delen av oss själva som alltid vet och låter den leda vår väg. I en drömsk och intim tillvaro där lugnet simmar, grooves gungar och rytmer rullar får vi utrymme att landa och vila våra tankar för en stund. Gränsen mellan den inre och yttre världen blir alltmer suddig, rörelsen är språket och dansen är fri.

Vad är det vi väljer att släppa ut i det yttre spacet och vad väljer vi att behålla?

På scen ser vi Kelly Bigirindavyi och Claudio "Comics" Fernandes, två internationellt etablerade freestyledansare med ett starkt personligt uttryck. Genom dansen tar de med oss in i deras huvuden till tankarnas värld. Musiken till föreställningen är skriven av kompositören Ayesha Quraishi.

Niki Tsappos har rest jorden runt med sin dans. 2010 var hon en del av den första kvinnliga duon i världen att vinna världens största streetdance-tävlingen Juste Debout i Paris. Det fångades upp i den folkkära dokumentären Martha & Niki som bland annat prisades med två Guldbaggar. Tillsammans med dansaren Andreas Sanchez har hon grundat danskollektivet Cipha 64, som representerar några av de främsta inom streedance-stilarna hiphop och house i Sverige. Riksteatern i samarbete med Niki Tsappos och Cipha64.

Medverkande


Kelly Bigirindavyi
Claudio "Comics" Fernandes

Konstnärligt team

Koreografi: Niki Awandee” Tsappos
Komposition: Ayesha Quraishi
Scenografi/ljusdesign: Angela X
Kostymdesign: Ellen X Elias
Regiassistent/repetitör: Andreas Sanchez

Programblad Head Peace